Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szeretet szolgálatában

2019.09.28
14:29
2020.05.09
19:10
Forrás
Pannon RTV
Tanulmányi hétvégét tartott a Vajdasági Pax Romana Bácsfeketehegyen. Az előadók a karitatív tevékenységek fontosságára és lehetőségeire hívták fel a figyelmet.

Az eseményre Vajdaság több pontjáról is érkeztek résztvevők.

Pannon RTV

Az egyházi segítségnyújtás missziójáról és lehetőségeiről tartott előadást Zagyva Richárd. A magyarországi Katolikus Karitász igazgatóhelyettese kiemelte, az országos hálózatnak több mint 10 ezer tagja van, ők nap mint nap megpróbálnak eljutni a szükséget szenvedőkhöz. „Nem szegénygondozásról beszélünk, hanem szeretetszolgálatról. Arról, hogy nekünk olyan célcsoportokat, olyan személyeket is meg kell találnunk, akik a perifériára sodródtak, illetve nem egyértelműen gondolnánk őket rászorulónak. Ilyen a szenvedélybetegek segítése és a fogyatékkal élők támogatása” - magyarázta a Katolikus Karitász küldetését az igazgatóhelyettes.

Pannon RTV

Az idei kongresszuson a szociális egyenlőtlenségek kiküszöbölésére hívták fel a figyelmet a szervezők. „Nagyon fontos ez a fajta szolidaritás, ez a fajta egymásra figyelés, a segítségnyújtás. Akár egyházi szinten, akár szervezetten. De ugyanakkor mindannyiunknak, akik magunkat kereszténynek valljuk ebben az értékrendben is fontos megtennünk a megfelelő lépéseket” - hangsúlyozta Paskó Csaba, a Vajdasági Pax Romana elnöke.

Pannon RTV

A Vajdasági Pax Romana egyébként a 26. éves kongresszusát tartotta Bácsfeketehegyen. A találkozón megtartották a szervezet éves közgyűlést is, ahol a tagok sz elmúlt év eseményeit értékelték.

Pax Romana
Bácsfeketehegy
tanulmányi hétvége
találkozó
adakozás
jótékonykodás
Paskó Csaba

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.