Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szeretet szolgálatában

2019.09.28
14:29
2020.05.09
19:10
Forrás
Pannon RTV
Tanulmányi hétvégét tartott a Vajdasági Pax Romana Bácsfeketehegyen. Az előadók a karitatív tevékenységek fontosságára és lehetőségeire hívták fel a figyelmet.

Az eseményre Vajdaság több pontjáról is érkeztek résztvevők.

Pannon RTV

Az egyházi segítségnyújtás missziójáról és lehetőségeiről tartott előadást Zagyva Richárd. A magyarországi Katolikus Karitász igazgatóhelyettese kiemelte, az országos hálózatnak több mint 10 ezer tagja van, ők nap mint nap megpróbálnak eljutni a szükséget szenvedőkhöz. „Nem szegénygondozásról beszélünk, hanem szeretetszolgálatról. Arról, hogy nekünk olyan célcsoportokat, olyan személyeket is meg kell találnunk, akik a perifériára sodródtak, illetve nem egyértelműen gondolnánk őket rászorulónak. Ilyen a szenvedélybetegek segítése és a fogyatékkal élők támogatása” - magyarázta a Katolikus Karitász küldetését az igazgatóhelyettes.

Pannon RTV

Az idei kongresszuson a szociális egyenlőtlenségek kiküszöbölésére hívták fel a figyelmet a szervezők. „Nagyon fontos ez a fajta szolidaritás, ez a fajta egymásra figyelés, a segítségnyújtás. Akár egyházi szinten, akár szervezetten. De ugyanakkor mindannyiunknak, akik magunkat kereszténynek valljuk ebben az értékrendben is fontos megtennünk a megfelelő lépéseket” - hangsúlyozta Paskó Csaba, a Vajdasági Pax Romana elnöke.

Pannon RTV

A Vajdasági Pax Romana egyébként a 26. éves kongresszusát tartotta Bácsfeketehegyen. A találkozón megtartották a szervezet éves közgyűlést is, ahol a tagok sz elmúlt év eseményeit értékelték.

Pax Romana
Bácsfeketehegy
tanulmányi hétvége
találkozó
adakozás
jótékonykodás
Paskó Csaba

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű