Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Szezonális lesz a koronavírus, de az influenzánál kicsit erősebb tünetekkel”

2020-10-20
17:09
2020-10-20
22:20
Forrás
Pannon RTV
Pandémia esetén a lakosság nyolcvan százaléka meg fog fertőződni - mondta Vickó Ferenc Közügyek című műsorunk felvételen.

Az egészségügyi államtitkár kiemelte, az intézkedések célja a megfertőződés folyamatának lassítása. Az eddigi tapasztalatok szerint az influenzához hasonlóan szezonális lesz a koronavírus, kicsit erősebb tünetekkel - tette hozzá.

Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár: „Minden attól függ, hogy a védőoltást mennyien fogják felvenni. Határozottan megnőtt azok száma, akik tavaly felvették. Nagyjából attól is függ, hogy az ellenálló képességet mennyire tudjuk felállítani. Most van az ideje annak, hogy felvegyük a védőoltást. Főleg azok, akik érintettebbek erre a fertőzésre. Tehát az idősebbek, a krónikus betegségben szenvedők, egészségügyi gondozók. Mindenki, aki a munkája során sok emberrel kerül kapcsolatba.”

Fokozódik a járványügyi helyzet Szerbiában, a legutóbbi adatok szerint 326 újabb állampolgárnál azonosították a koronavírust, és két személy hunyt el a kór szövődményeiben. Kórházban 441 személyt kezelnek, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen. A várakozásokról, valamint Szerbia saját gyártású influenza elleni védőoltásáról is beszélt Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár a Közügyekben.

Vickó Ferenc
influenza
koronavírus

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.