Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Szigorú ellenőrzések a szerbiai utakon

2021.04.03
13:19
2021.04.03
15:40
Forrás
Szerbiai RTV
Intenzíven ellenőrzik a közlekedésben résztvevőket a rendőrök a hétvégén, sőt új, modernebb eszközöket is bevetnek a szabályszegők ellen - áll a szerbiai Belügyminisztérium közleményében.

 Elsősorban az ittas, valamint a pszichoaktív szerek hatása alatt álló sofőröket igyekeznek kizárni a forgalomból. Boban Milenković közlekedési rendőr elmondta, leginkább 22 óra után jelennek meg az utakon az önmagukat és másokat is veszélyeztető, ittas vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló sofőrök. A rendőrautók egy része olyan eszközökkel van felszerelve, amelyek alkalmasak a biometrikus dokumentumok, a személyazonosság és a gépkocsi ellenőrzésére is. Az új rendőri járművek továbbá modern rendszámleolvasó rendszerrel is rendelkeznek, melynek segítségével azonnal meg tudják állapítani, hogy az autót regisztrálta-e a tulajdonosa, esetleg körözés alatt áll-e.

Boban Milenković, közlekedési rendőr: „Természetesen a kamerák, amelyek képesek leolvasni a rendszámtáblákat, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy azonosítsuk azokat a járműveket, amelyeknek lejárt a regisztrációs matricája. A következő időszakban azon járművek tulajdonosainak, akiknek az esetében szabálysértést fedeztek fel, néhány ezer értesítést küldenek ki a feljegyzett közlekedési kihágásaikról.”

közúti
ellenőrzés
fokozott
rendőrség
közlekedés

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!