Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Szigorú ellenőrzések a szerbiai utakon

2021.04.03
13:19
2021.04.03
15:40
Forrás
Szerbiai RTV
Intenzíven ellenőrzik a közlekedésben résztvevőket a rendőrök a hétvégén, sőt új, modernebb eszközöket is bevetnek a szabályszegők ellen - áll a szerbiai Belügyminisztérium közleményében.

 Elsősorban az ittas, valamint a pszichoaktív szerek hatása alatt álló sofőröket igyekeznek kizárni a forgalomból. Boban Milenković közlekedési rendőr elmondta, leginkább 22 óra után jelennek meg az utakon az önmagukat és másokat is veszélyeztető, ittas vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló sofőrök. A rendőrautók egy része olyan eszközökkel van felszerelve, amelyek alkalmasak a biometrikus dokumentumok, a személyazonosság és a gépkocsi ellenőrzésére is. Az új rendőri járművek továbbá modern rendszámleolvasó rendszerrel is rendelkeznek, melynek segítségével azonnal meg tudják állapítani, hogy az autót regisztrálta-e a tulajdonosa, esetleg körözés alatt áll-e.

Boban Milenković, közlekedési rendőr: „Természetesen a kamerák, amelyek képesek leolvasni a rendszámtáblákat, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy azonosítsuk azokat a járműveket, amelyeknek lejárt a regisztrációs matricája. A következő időszakban azon járművek tulajdonosainak, akiknek az esetében szabálysértést fedeztek fel, néhány ezer értesítést küldenek ki a feljegyzett közlekedési kihágásaikról.”

közúti
ellenőrzés
fokozott
rendőrség
közlekedés

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű