Ugrás a tartalomra
Pixabay/Painter06

Szigorúbban ellenőrzik az autósülések használatát

2018-06-06
17:52
2018-06-06
18:00
Forrás
Blic
A mostaninál szigorúbban ellenőrzik majd Szerbiában azt, hogy a gyerekeket megfelelően becsatolták-e az autósülésbe.

A Blic cikke szerint a rendőrök például az autópályákon lévő fizetőkapuknál sétálgatva lesnek majd be a járművekbe. Ha azt látják, hogy a gyerek nincs bekötve, büntetnek: 10 ezer dinárt kell fizetnie a sofőrnek. A statisztikák szerint Szerbiában tízből csak két gyereket szállítanak szabályosan, vagyis a megfelelő ülést használva, illetve minden tizedik személy csatolja csak be a biztonsági övet, ha a hátsó ülésen utazik. Az év eleje óta Szerbiában három gyerek halt meg közlekedési balesetben.

autósülés
közlekedésbiztonság
Szerbia

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.