Ugrás a tartalomra
Pixabay/Painter06

Szigorúbban ellenőrzik az autósülések használatát

2018-06-06
17:52
2018-06-06
18:00
Forrás
Blic
A mostaninál szigorúbban ellenőrzik majd Szerbiában azt, hogy a gyerekeket megfelelően becsatolták-e az autósülésbe.

A Blic cikke szerint a rendőrök például az autópályákon lévő fizetőkapuknál sétálgatva lesnek majd be a járművekbe. Ha azt látják, hogy a gyerek nincs bekötve, büntetnek: 10 ezer dinárt kell fizetnie a sofőrnek. A statisztikák szerint Szerbiában tízből csak két gyereket szállítanak szabályosan, vagyis a megfelelő ülést használva, illetve minden tizedik személy csatolja csak be a biztonsági övet, ha a hátsó ülésen utazik. Az év eleje óta Szerbiában három gyerek halt meg közlekedési balesetben.

autósülés
közlekedésbiztonság
Szerbia

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.