Ugrás a tartalomra
TANJUG/KOMUNALNA MILICIJA/bs

Szigorúbban ellenőrzik az éttermeket és a kávézókat

2021.02.17
12:58
Forrás
Pannon RTV
Nem kizárt a szigorítás, de egyelőre a meglévő korlátozások betartását ellenőrzik.

Elképzelhető, hogy szigorúbb intézkedéseket kell majd hozni Szerbiában a koronavírus terjedésének meggátolása érdekében, jelenleg azonban a meglévők szigorú betartatása az elsődleges cél - ezt mondta a szerb közmédiának Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Azon médiaspekulációkra reagálva, amelyek arra utaltak, hogy a válságstáb a kávézók és éttermek bezárását javasolta, Janković elmondta, nem született ilyen döntés, de nem zárható ki annak lehetősége, hogy elkerülhetetlenné válik.

TANJUG/KOMUNALNA MILICIJA/bs

Srđa Janković, immunológus:
„- Amennyiben ezek az éttermek, kávézók nem képesek betartani a hatályban levő intézkedéseket, a fertőzés megelőzésére vonatkozó intézkedésekre gondolok, elkerülhetetlen lesz a szigorúbb szabályok meghozatala. Ebben a pillanatban ugyanakkor sokkal fontosabb a meglévők betartatása. Tudjuk, mennyien gyülekezhetnek jelenleg, nem többen, mint öten, az asztalnál a megengedettnél ne üljenek többen, hordják a maszkot, tartsák be a fizikai távolságot bent és kint is.
- Láthatjuk ezeket a felvételeket.
- Igen, az ilyen felvételeket még csak kommentálni sem kell.”

ellenőrzés
kommunális rendőrség
étterem
kávézó
járványügyi intézkedések
korlátozások
Szerbia
Srđa Janković

Most

16:40, Frissítve: 16:46

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű