Ugrás a tartalomra
TANJUG/KOMUNALNA MILICIJA/bs

Szigorúbban ellenőrzik az éttermeket és a kávézókat

2021.02.17
12:58
Forrás
Pannon RTV
Nem kizárt a szigorítás, de egyelőre a meglévő korlátozások betartását ellenőrzik.

Elképzelhető, hogy szigorúbb intézkedéseket kell majd hozni Szerbiában a koronavírus terjedésének meggátolása érdekében, jelenleg azonban a meglévők szigorú betartatása az elsődleges cél - ezt mondta a szerb közmédiának Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Azon médiaspekulációkra reagálva, amelyek arra utaltak, hogy a válságstáb a kávézók és éttermek bezárását javasolta, Janković elmondta, nem született ilyen döntés, de nem zárható ki annak lehetősége, hogy elkerülhetetlenné válik.

TANJUG/KOMUNALNA MILICIJA/bs

Srđa Janković, immunológus:
„- Amennyiben ezek az éttermek, kávézók nem képesek betartani a hatályban levő intézkedéseket, a fertőzés megelőzésére vonatkozó intézkedésekre gondolok, elkerülhetetlen lesz a szigorúbb szabályok meghozatala. Ebben a pillanatban ugyanakkor sokkal fontosabb a meglévők betartatása. Tudjuk, mennyien gyülekezhetnek jelenleg, nem többen, mint öten, az asztalnál a megengedettnél ne üljenek többen, hordják a maszkot, tartsák be a fizikai távolságot bent és kint is.
- Láthatjuk ezeket a felvételeket.
- Igen, az ilyen felvételeket még csak kommentálni sem kell.”

ellenőrzés
kommunális rendőrség
étterem
kávézó
járványügyi intézkedések
korlátozások
Szerbia
Srđa Janković

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.