Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Szijjártó: gyorsan nő a nyugat-balkáni útvonalon keresztül érkező migránsok száma

2021.10.19
17:47
Forrás
MTI
Gyorsan nő a migránsok száma a nyugat-balkáni útvonalon, idén eddig több mint 82 ezer ember próbált bejutni az Európai Unióba illegálisan ebből az irányból - jelentette ki Szijjártó Péter a Bécsi Migrációs Konferencián.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy Magyarországon is napi szinten regisztrálnak határsértési kísérleteket, a kormány pedig 2015 óta mintegy 1,2 milliárd eurót fordított a határok védelmére. Leszögezte, hogy most nagyobb a veszély, mint 2015-ben volt, ugyanis nem csak dél, hanem kelet felől is fokozódik a migrációs nyomás, illetve a nyugat-balkáni útvonalon is jelentősen emelkedhetnek a számok, ha Afganisztánból megindulnak az emberek.

A miniszter azon véleményének is hangot adott, hogy az EU migrációs politikája csak akkor lehet sikeres, ha megfelelően együtt tud működni a szomszédos országokkal.

Szijjártó Péter
Nyugat-Balkán
migráns

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.