Ugrás a tartalomra
MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán

Szijjártó: Lelepleződött Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága

2019-03-10
14:40
Forrás
MTI
Brüsszel kötelezővé akarja tenni az ENSZ migrációs csomagját mindegyik uniós tagállamra nézve, korábban viszont azt szavatolta, hogy azt nem lesz kötelező elfogadni - mondta Szijjártó Péter.

A magyarországi külgazdasági és külügyminiszter szerint ezzel Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága lepleződött le. Az Európai Bizottság Jogi Szolgálatának decemberben elfogadott jogi rendelkezések következményeiről szóló dokumentuma azt mutatja, titokban azon dolgoznak, hogy minden uniós tagállamnak kötelezővé tegyék az ENSZ csomagot - mondta Szíjjártó. Kijelentette: a magyar kormány felszólítja az Európai Bizottságot, hogy fejezze be a titkos tervek készítését a migrációs csomag kötelezővé tételére. Hozzon nyilvánosságra minden olyan dokumentumot, amelyet e terv keretében készítettek. A magyar kormány kezdeményezi, hogy a Külügyek Tanácsának március 18-i ülésén rendkívüli napirendi pont keretében az Európai Bizottság számoljon be az összes ilyen titkos tervről.

Szijjártó Péter
Brüsszel
migráció
ENSZ

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.