Ugrás a tartalomra
MTI/Mitko Sztojcsev

Szijjártó Péter: A Líbiában zajló események beláthatatlan következményekkel bírnak

2019-04-08
15:41
2019-04-08
15:50
Forrás
MTI
A Líbiában tartózkodó legalább kétmillió migráns, valamint az amúgy is nehéz helyzetben lévő líbiaiak bármikor megindulhatnak Európa felé - jelentette ki Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok külügyminisztereinek hétfői luxembourgi tanácskozását követően Afganisztánnal kapcsolatban pedig azt mondta, ott hangsúlyos a terrorszervezetek jelenléte és befolyása, valamint a tálibokkal zajló tárgyalások kimenetele is bizonytalan. Az afganisztáni helyzet és a líbiai események tehát súlyos migrációs kockázatot jelentenek Európa számára - emelte ki.

Amit az Európai Bizottság mond, annyit tesz, hogy még több bevándorlót kell hozni Európába - mondta Szijjártó. Ez Magyarország számára elfogadhatatlan, ugyanis Európa önfeladását jelenti. Az erről szóló vita az Európai Parlament május végén esedékes megválasztásán fog eldőlni - húzta alá a miniszter.

Szijjártó Péter
Líbia
migráns
Afganisztán

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 07:04

Az igazi 007-es ügynök

A titkos ügynök általában észrevétlenül, titokban végzi munkáját. Egyetlen világhírű ügynök tevékenységét ismeri szinte mindenki, ez pedig James Bond.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.