Ugrás a tartalomra
MTI/Mitko Sztojcsev

Szijjártó Péter: A Líbiában zajló események beláthatatlan következményekkel bírnak

2019-04-08
15:41
2019-04-08
15:50
Forrás
MTI
A Líbiában tartózkodó legalább kétmillió migráns, valamint az amúgy is nehéz helyzetben lévő líbiaiak bármikor megindulhatnak Európa felé - jelentette ki Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok külügyminisztereinek hétfői luxembourgi tanácskozását követően Afganisztánnal kapcsolatban pedig azt mondta, ott hangsúlyos a terrorszervezetek jelenléte és befolyása, valamint a tálibokkal zajló tárgyalások kimenetele is bizonytalan. Az afganisztáni helyzet és a líbiai események tehát súlyos migrációs kockázatot jelentenek Európa számára - emelte ki.

Amit az Európai Bizottság mond, annyit tesz, hogy még több bevándorlót kell hozni Európába - mondta Szijjártó. Ez Magyarország számára elfogadhatatlan, ugyanis Európa önfeladását jelenti. Az erről szóló vita az Európai Parlament május végén esedékes megválasztásán fog eldőlni - húzta alá a miniszter.

Szijjártó Péter
Líbia
migráns
Afganisztán

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.