Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Szijjártó: Utolsóból lett első Magyarország

2020-01-13
11:17
Forrás
MTI
Tíz év leforgása alatt Magyarország utolsóból első lett a gazdasági növekedést tekintve az európai uniós tagállamok között.

Ezt jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter hétfőn Hongkongban, az Ázsiai Pénzügyi Fórumon elmondott beszédében. Tíz évvel ezelőtt Magyarország 28. - vagyis a legutolsó - helyen állt az európai uniós tagállamok között a gazdasági növekedés üteme szempontjából, a tavalyi év végére azonban az első helyre kapaszkodott fel - fejtette ki a külügyminiszter. Szijjártó kitért a keleti nyitás politikájára, rámutatva: a magyar kormány felismerte, hogy a világgazdasági változásokra a Kelet legalább akkora hatást gyakorol, mint a Nyugat.

Szijjártó Péter
gazdasági növekedés
Magyarország

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
16:47, Frissítve: 16:54

Városnapot ünnepelt Zombor

Az önkormányzat által szervezett központi rendezvényen egyebek között az első zombori rendezett park létrehozásáról emlékeztek meg, valamint a zombori Énekes Társaság történetét is bemutatták.

Népszerű

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.