Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Szijjártó: Utolsóból lett első Magyarország

2020-01-13
11:17
Forrás
MTI
Tíz év leforgása alatt Magyarország utolsóból első lett a gazdasági növekedést tekintve az európai uniós tagállamok között.

Ezt jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter hétfőn Hongkongban, az Ázsiai Pénzügyi Fórumon elmondott beszédében. Tíz évvel ezelőtt Magyarország 28. - vagyis a legutolsó - helyen állt az európai uniós tagállamok között a gazdasági növekedés üteme szempontjából, a tavalyi év végére azonban az első helyre kapaszkodott fel - fejtette ki a külügyminiszter. Szijjártó kitért a keleti nyitás politikájára, rámutatva: a magyar kormány felismerte, hogy a világgazdasági változásokra a Kelet legalább akkora hatást gyakorol, mint a Nyugat.

Szijjártó Péter
gazdasági növekedés
Magyarország

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.
15:33, Frissítve: 18:48

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Népszerű