Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Színfalak mögött

2022.05.23
20:06
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Az intézmény célja a színház és a színfalak mögötti munkák megismertetése. Oláh Tamás teatrológus vezetésével a diákok körbejárták a Művészetek Házát, megtekintették azokat a tereket, amelyeket általában a nézők, látogatók nem látnak, belestek a kulisszák mögé. A program támogatója a magyar kormány.

Pannon RTV

Oláh Tamás, teatrológus, Magyarkanizsa: „A színházi világ elképesztően komplex világ. Nagyon izgalmas ilyen fiatalon megtapasztalni, hogy nemcsak nézőként lehet részt venni a színházi előadásban, illetve a színháznak a létrejöttében, hanem számos aspektusa van. Azok, akik műszaki érdeklődésűek, azok is ugyanúgy megtalálhatják magukat a színház világában, mint azok, akik kreatív művészet közeli szakmák felé orientálódnak.”

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa
Oláh Tamás

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű