Ugrás a tartalomra
TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Szinte minden marad a régiben

2021.12.01
16:46
2021.12.01
17:52
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai válságstáb döntött: nem kezdődik korábban a téli szünet, nem terjesztik ki a védettségi igazolások használatát, csak a dél-afrikai államokból érkezők beutazását korlátozzák az új koronavírus-variáns miatt.
TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Ülésezett a szerbiai válságstáb, nem hozták előre a téli szünetet. Döntésük értelmében, változatlan marad az iskolai naptár: a szerbiai intézményekben december 31-éig tart a tanítás. A vajdasági iskolákban egy héttel korábban, karácsony előtt mennek szünetre a gyerekek.

Az omikron variáns megjelenése kapcsán sincs lényeges szigorítás: egyedül a dél-afrikai országokból való beutazást korlátozták.

A védettségi igazolások kiterjesztésével kapcsolatban sem határoztak. Mint mondták, a csökkenő számok nem indokolnak újabb intézkedéseket.

TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Darija Kisić Tepavčević, a válságstáb tagja: „Ha a covid-igazolások kérdéséről van szó, mindannyiunk számára világos, hogy a vírus a nap 24 órájában jelen van, tehát hogy egy bizonyos időintervallum korlátozása nem teljes intézkedés. De igen, a covid-igazolásoknak van hatásuk. Most is megmutatkozott, nemcsak hazánkban, hanem a világon mindenhol, ahol bevezették, hogy igen jelentős hatást fejtenek ki a védőoltásra való ösztönzésben. Mindenekelőtt a fiatal generáció oltakozásában. Ezt történt itt is.”

válságstáb
Szerbia
járvány
koronavírus
omikron
védettségi igazolás
téli szünet

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.