Ugrás a tartalomra
TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Szinte minden marad a régiben

2021.12.01
16:46
2021.12.01
17:52
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai válságstáb döntött: nem kezdődik korábban a téli szünet, nem terjesztik ki a védettségi igazolások használatát, csak a dél-afrikai államokból érkezők beutazását korlátozzák az új koronavírus-variáns miatt.
TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Ülésezett a szerbiai válságstáb, nem hozták előre a téli szünetet. Döntésük értelmében, változatlan marad az iskolai naptár: a szerbiai intézményekben december 31-éig tart a tanítás. A vajdasági iskolákban egy héttel korábban, karácsony előtt mennek szünetre a gyerekek.

Az omikron variáns megjelenése kapcsán sincs lényeges szigorítás: egyedül a dél-afrikai országokból való beutazást korlátozták.

A védettségi igazolások kiterjesztésével kapcsolatban sem határoztak. Mint mondták, a csökkenő számok nem indokolnak újabb intézkedéseket.

TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Darija Kisić Tepavčević, a válságstáb tagja: „Ha a covid-igazolások kérdéséről van szó, mindannyiunk számára világos, hogy a vírus a nap 24 órájában jelen van, tehát hogy egy bizonyos időintervallum korlátozása nem teljes intézkedés. De igen, a covid-igazolásoknak van hatásuk. Most is megmutatkozott, nemcsak hazánkban, hanem a világon mindenhol, ahol bevezették, hogy igen jelentős hatást fejtenek ki a védőoltásra való ösztönzésben. Mindenekelőtt a fiatal generáció oltakozásában. Ezt történt itt is.”

válságstáb
Szerbia
járvány
koronavírus
omikron
védettségi igazolás
téli szünet

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű