Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szinte minden vércsoportból hiány van

2022.12.02
11:42
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerbiai Vérátömlesztő Intézetben várják az önkéntes véradók jelentkezését.

Tájékoztatásuk szerint az lenne ideális, ha naponta 400 személy adna vért, ugyanis az utóbbi napokban igencsak megcsappantak a vértartalékok az intézetben, mindössze egy napra elegendő tartalékkal rendelkeznek.

Mirjana Knežević, az intézet munkatársa elmondta, hogy ma reggel csak két önkéntes véradó jelentkezett, pedig bizonyos napokon egy-másfél óra alatt húsz egység vért is összegyűjtenek. Hozzátette, attól tartanak, hogy el kell majd halasztani bizonyos műtéteket.

Jelenleg szinte minden vércsoportból kevés tartalék van, de legnagyobb a hiány a nulla pozitív és negatív, valamint a B negatív vércsoportból. Egyedül az AB és a B pozitív vércsoportból van elegendő.

vérhiány
véradás

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.