Ugrás a tartalomra
TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Szívproblémák léptek fel Irinej pátriárkánál

2020.11.15
11:00
2020.11.15
11:05
Forrás
B92
A szerb ortodox egyház feje november 4-e óta van kórházban, mert kimutatták nála a koronavírust.

Szívproblémák léptek fel ma reggel Irinej szerb pátriárkánál - írta közleményében a szerb pravoszláv egyház. Az orvosi beavatkozásnak köszönhetően a szerb ortodox egyház fejének stabilizálódik az egészségi állapota - tették hozzá. Mint ismeretes, a 90 éves Irinej pátriárkának november 4-én lett pozitív a koronavírustesztje. Bár azóta többször közölték, hogy jól van, mégis kórházban tartják. Életét talán éppen az állandó orvosi felügyelet mentette meg.

Aleksandar Vučić államfő Instagram-profilján kitartást kívánt Irinejnek. Azt szeretné, ha gyorsan legyőzné a betegséget. Úgy fogalmazott, az egész szerb nép a pátriárka mellett áll.

Irinej pátriárka
Irinej
szívprobléma

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.