Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexandra_Koch

Szlávik: Aki tüsszögést, náthát, torokfájást, fejfájást észlel, az gyanakodjon az omikronra

2022.02.05
07:32
Forrás
hirado.hu
Az infektológus főorvos kiemelte, senki ne bízzon abban, hogy ha átesett a betegségen, akkor nem kaphatja el újra!

A koronavírus fertőzésen való átesés nem ad olyan védelmet, mint a védőoltás, az oltatlanok hiába estek át a fertőzésen, újra súlyosan megbetegedhetnek - figyelmeztetett Szlávik János az M1 péntek esti műsorában.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kiemelte, senki ne bízzon abban, hogy ha átesett a betegségen, akkor nem kaphatja el újra! Szükség van a vakcina által nyújtott védettségre.

Szlávik hangsúlyozta, hogy egyelőre nincs influenzajárvány Magyarországon, ezért aki légúti tüneteket, tüsszögést, náthát, torokfájást, fejfájást észlel, az gyanakodjon omikronra, végeztessen tesztet, jelentkezzen háziorvosánál.

Kitért arra is, hogy ahogy az omikron megjelent, úgy megjelenhetnek újabb variánsok is, amelyek okozhatnak még meglepetéseket az emberiségnek.

omikron
Szlávik János
koronavírus
tünet

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű