Ugrás a tartalomra
Pixabay

Szociális kártyákat fognak kiadni Szerbiában

2017-10-22
11:32
2017-10-22
11:37
Forrás
Politika, Tanjug
A szociális biztosítottak adatbázisával csökkenteni szeretnék a visszaéléseket.

Szociális kártyákat terveznek bevezetni Szerbiában, olyanokat, amilyenek az Európai Unióban is vannak. Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter a Politika című napilapnak elmondta, ezzel és a szociális biztosítottak adatbázisával az a céljuk, hogy átláthatóbbak legyenek a bevételek és minél igazságosabban tudják elosztani a segélyeket azok között, akik ezekre jogosultak. Csökkenni fognak a visszaélések is. A szociális kártya és az adatbázis által minden releváns információ egy helyen lesz megtalálható, és minden változást automatikusan nyilvántartanak. A lakosság számára ez azt jelenti, hogy nem kell majd sok időt vesztegetni a tolóablakok előtti várakozással - magyarázta a tárcavezető. (Politika, Tanjug)

szociális kártya
szociális biztosítottak
adatbázis
Zoran Đorđević

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.