Ugrás a tartalomra

A szociális vállalkozások fontosságáról értekeztek Zentán

2020.01.24
14:37
2020.01.24
16:28
Forrás
Pannon RTV
A Szociális vállalkozások népszerűsítése Szerbiában és Magyarországon elnevezésű projekt zárókonferenciáját tartották a zentai Royal Hotelben.

A Zentai Üzleti Inkubátorház a szegedi székhelyű Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával valamint a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesülettel együtt valósította meg a projektet. A közös munka 2018-ban kezdődött, és a célja az volt, hogy magyarországi minta alapján minél több szociális vállalkozás jöjjön létre a határ menti régiókban. Emellett igyekeztek felhívni a figyelmet arra, hogy a hátrányos helyzetű emberek is ugyanolyan fontos tagjai a társadalomnak.

Török György, elnök, Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged: „Létrehoztunk egy szövetséget, ami a ZITA néven szerepel. Ez a szövetség tömöríti azokat a mozgássérülteket, szociálisan hátrányos helyzetű embereket, akik nem tudnak részt venni rendes munkában. Olyan feladatokkal bíztuk meg, hogy ezek az emberek teljes körű munkát tudjanak végezni.”

Zenta
szociális vállalkozás
Üzleti Inkubátorház
Szeged
Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara
hátrányos helyzetű
Török György
ZITA

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.