Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szociális vállalkozások fontosságáról értekeztek Zentán

2020-01-24
14:37
2020-01-24
16:28
Forrás
Pannon RTV
A Szociális vállalkozások népszerűsítése Szerbiában és Magyarországon elnevezésű projekt zárókonferenciáját tartották a zentai Royal Hotelben.

A Zentai Üzleti Inkubátorház a szegedi székhelyű Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával valamint a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesülettel együtt valósította meg a projektet. A közös munka 2018-ban kezdődött, és a célja az volt, hogy magyarországi minta alapján minél több szociális vállalkozás jöjjön létre a határ menti régiókban. Emellett igyekeztek felhívni a figyelmet arra, hogy a hátrányos helyzetű emberek is ugyanolyan fontos tagjai a társadalomnak.

Török György, elnök, Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged: „Létrehoztunk egy szövetséget, ami a ZITA néven szerepel. Ez a szövetség tömöríti azokat a mozgássérülteket, szociálisan hátrányos helyzetű embereket, akik nem tudnak részt venni rendes munkában. Olyan feladatokkal bíztuk meg, hogy ezek az emberek teljes körű munkát tudjanak végezni.”

Zenta
szociális vállalkozás
Üzleti Inkubátorház
Szeged
Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara
hátrányos helyzetű
Török György
ZITA

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.