Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szociális védelmi intézményeket látogatott meg Igor Mirović

2019-11-14
13:16
2019-11-14
20:31
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Gerontológiai Központ és a veterniki Fogyatékos Gyermekek és Ifjúság Otthona jelentős támogatásban részesült az elmúlt időszakban.

Az intézményeket szükséges volt felújítani, új eszközökkel ellátni, de a beruházás folytatódik – hangzott el a tartományi kormány elnökének mai látogatása alkalmával.

Pannon RTV

55 éves az Újvidéki Gerontológiai Központ. A legrégebbi épülete a futaki kastély, amely tatarozása az elmúlt időszakban mintegy 67 millió dinárba került. A felújítás során új szobákat, fekvőhelyeket és kültéri teraszt is kapott az intézmény – mondta Slavica Škrbić igazgató: „A tatarozás során a homlokzat, valamint a tetőszerkezet egy részét sikerült felújítani, valamint a legfelső emeletet tataroztuk és szereltük fel új berendezésekkel. A tartományi kormány 45 milliót irányozott elő, míg 12 milliót a köztársasági kormánytól, illetve a munkaügyi minisztériumtól kaptunk.”

Pannon RTV

A veterniki Fogyatékos Gyermekek és Ifjúság Otthonában 501 fogyatékkal élő személyt gondoznak. Az intézményben három év alatt a tartományi kormány segítségével 70 milliót ruháztak be - mondta Ana Vila igazgató: „Befejeztük a központi konyha tatarozását, valamint újjáépítettük az ebédlőt, amelyben naponta 250 lakónk étkezik, és ezt 24 millióval a tartományi kormány pénzeli.”

Pannon RTV

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke az intézmények látogatása után kifejtette, hogy nélkülözhetetlen a folyamatos beruházás ebbe a szektorba is, de a más jellegű gondok is megoldásra várnak mint például a megcsappant munkaerő: „Igyekezni fogok, hogy a kormányelnökkel és az illetékes állami bizottsággal beszéljek ezekről a dolgokról, hiszen rá kell mutatni a munkaerőhiányra ebben az ágazatban, elsősorban azokra a munkahelyekre, amelyek megüresedtek, nem új munkahelyekről, adminisztrációs munkáról beszélek, hanem azokról, amelyek nélkülözhetetlenek a jobb életszinvonal eléréséhez, illetve a szociális szférában levő intézmények biztonságos működéséhez.”

Pannon RTV

A látogatás során elhangzott, hogy a jövőben mindkét intézmény jelentős projektekben vesz rész, amelyeket a szerb kormány közberuházásokat irányító irodájával közösen valósítanak meg.

Igor Mirović
Futak
Veternik
Fogyatékos Gyermekek és Ifjúság Otthona
Újvidéki Gerontológiai Központ

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.