Ugrás a tartalomra

Szociális védelmi intézményeket látogatott meg Igor Mirović

2019.11.14
13:16
2019.11.14
20:31
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Gerontológiai Központ és a veterniki Fogyatékos Gyermekek és Ifjúság Otthona jelentős támogatásban részesült az elmúlt időszakban.

Az intézményeket szükséges volt felújítani, új eszközökkel ellátni, de a beruházás folytatódik – hangzott el a tartományi kormány elnökének mai látogatása alkalmával.

55 éves az Újvidéki Gerontológiai Központ. A legrégebbi épülete a futaki kastély, amely tatarozása az elmúlt időszakban mintegy 67 millió dinárba került. A felújítás során új szobákat, fekvőhelyeket és kültéri teraszt is kapott az intézmény – mondta Slavica Škrbić igazgató: „A tatarozás során a homlokzat, valamint a tetőszerkezet egy részét sikerült felújítani, valamint a legfelső emeletet tataroztuk és szereltük fel új berendezésekkel. A tartományi kormány 45 milliót irányozott elő, míg 12 milliót a köztársasági kormánytól, illetve a munkaügyi minisztériumtól kaptunk.”

A veterniki Fogyatékos Gyermekek és Ifjúság Otthonában 501 fogyatékkal élő személyt gondoznak. Az intézményben három év alatt a tartományi kormány segítségével 70 milliót ruháztak be - mondta Ana Vila igazgató: „Befejeztük a központi konyha tatarozását, valamint újjáépítettük az ebédlőt, amelyben naponta 250 lakónk étkezik, és ezt 24 millióval a tartományi kormány pénzeli.”

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke az intézmények látogatása után kifejtette, hogy nélkülözhetetlen a folyamatos beruházás ebbe a szektorba is, de a más jellegű gondok is megoldásra várnak mint például a megcsappant munkaerő: „Igyekezni fogok, hogy a kormányelnökkel és az illetékes állami bizottsággal beszéljek ezekről a dolgokról, hiszen rá kell mutatni a munkaerőhiányra ebben az ágazatban, elsősorban azokra a munkahelyekre, amelyek megüresedtek, nem új munkahelyekről, adminisztrációs munkáról beszélek, hanem azokról, amelyek nélkülözhetetlenek a jobb életszinvonal eléréséhez, illetve a szociális szférában levő intézmények biztonságos működéséhez.”

A látogatás során elhangzott, hogy a jövőben mindkét intézmény jelentős projektekben vesz rész, amelyeket a szerb kormány közberuházásokat irányító irodájával közösen valósítanak meg.

Igor Mirović
Futak
Veternik
Újvidéki Gerontológiai Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.
15:13, Frissítve: 16:45

A népmese bűvöletében

Hetvenhét magyar népmese címmel szerveztek vetélkedőt az újvidéki általános iskolák alsós tagozatai számára. A versenyt a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartották meg.
14:56, Frissítve: 16:50

A rózsaszín pólók napja van

A kortársak közötti erőszak megfékezésére irányuló nemzetközi napot a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában is megszervezték. A rózsaszín pólók napját minden évben február utolsó szerdáján tartják.

Népszerű