Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

Szoftver készül az állami vállalatok hatékonyabb irányítása érdekében

2021.03.12
17:48
Forrás
Közlemény
A lokális jellegű finanszírozási formák reformja kapcsán írtak alá ma egyezményt a tartományi kormány épületében. Az egyezmény a svájci gazdasági államtitkárság és a tartományi illetékesek között jött létre.

A hárommillió frank értékű projekt részeként javítani szeretnének a közpénzek stratégiai jellegű elosztásán a helyi szinteken. A projekt részeként a helyi állami vállalatok felügyeleti rendszerét fejlesztenék, összességében hatékonyabbá szeretnék tenni az állami vállalatok működését.

Az egyezmény értelmében szakmai segítséget nyújtanak a helyi önkormányzatoknak kockázatkezelés terén. A RELOF 2 elnevezésű projekt részeként egy szoftvert is kidolgoznak, amely alkalmazásával az állami vállalatok esetében megvalósulhat a hatékonyabb irányítás, ugyanis több tényezőre kiható elemzések készíthetők el.

A projekt mostani fázisa 2023 január 31-ig tart.

RELOF 2
tartomány
szerződés
állami vállalatok

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.