Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

Szoftver készül az állami vállalatok hatékonyabb irányítása érdekében

2021.03.12
17:48
Forrás
Közlemény
A lokális jellegű finanszírozási formák reformja kapcsán írtak alá ma egyezményt a tartományi kormány épületében. Az egyezmény a svájci gazdasági államtitkárság és a tartományi illetékesek között jött létre.

A hárommillió frank értékű projekt részeként javítani szeretnének a közpénzek stratégiai jellegű elosztásán a helyi szinteken. A projekt részeként a helyi állami vállalatok felügyeleti rendszerét fejlesztenék, összességében hatékonyabbá szeretnék tenni az állami vállalatok működését.

Az egyezmény értelmében szakmai segítséget nyújtanak a helyi önkormányzatoknak kockázatkezelés terén. A RELOF 2 elnevezésű projekt részeként egy szoftvert is kidolgoznak, amely alkalmazásával az állami vállalatok esetében megvalósulhat a hatékonyabb irányítás, ugyanis több tényezőre kiható elemzések készíthetők el.

A projekt mostani fázisa 2023 január 31-ig tart.

RELOF 2
tartomány
szerződés
állami vállalatok

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.