Ugrás a tartalomra

Szombaton már Szabadkán is elkezdik az önként jelentkezők oltását

2021.01.15
09:22
2021.01.15
13:28
Forrás
Szerbiai RTV
Kezdődik az online jelentkezők koronavírus elleni oltása, először a 75 év felettiek kapják meg a vakcinát. Pénteken ezer főt oltanak be Belgrádban, szombaton pedig országszerte indul a kampány.

Holnap kezdik a koronavírus elleni vakcinák beadását az önkéntes jelentkezőknek Szabadkán. Azok az emberek közül kaphatják meg többen, akik erre önként jelentkeztek. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára szerint az észak-bácskai város mellett holnap már jut védőoltás Nagybecskerekre, Újvidékre, Kruševacra és Nišre. Dr. Mirsad Đerlek elmondta: a belgrádiak már ma hozzájuthatnak az oltáshoz. A fővárosban 10 órakor kezdődik a vakcináció. Az oltási terv szerint Szerbiában először a 75 év felettieket oltják, majd a 64 és 74 közöttiek kerülnek sorra.

Eddig mintegy 200 ezren jelentkeztek online a védőoltásra. A jelentkezők harmadának bármely vakcina megfelel, 38 százalékuk az orosz Szputnyik V-t, 31 százalékuk pedig a Pfizer-BioNTech-et szeretné

Holnap érkezik meg Szerbiába a koronavírus elleni kínai vakcina első szállítmánya. A Sinopharm gyógyszergyár oltóanyagának használatát az illetékes szervek egyelőre még nem engedélyezték Szerbiában, de ez várhatóan gyorsan megtörténik majd, és akár már vasárnap megkezdődhet az oltás. A kínai vakcinát a tervek szerint azok az egészségügyi dolgozók kapják meg, akik korábban úgy döntöttek, hogy ezt az oltóanyagot választják.

koronavirus
koronavírus-járvány
védőoltás
Szabadka

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.