Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

A Szputnyik V vakcina szerbiai gyártásának feltételeit térképezik fel orosz szakemberek

2021.01.28
10:00
2021.01.28
10:07
Forrás
Szerbiai RTV
Orosz szakemberek érkeznek a belgrádi Torlak Intézetbe a hét végéig, a téma a koronavírus elleni vakcina szerbiai gyártása lesz - erről beszélt a szerb közmédiának Miroslav Lazanski, Szerbia oroszországi nagykövete.

Az orosz delegáció arról fog tájékozódni, hogy megvannak-e a káderügyi és technológiai feltételek ahhoz, hogy az orosz koronavírus elleni Szputnyik V nevű vakcinát Szerbiában is elkezdjék gyártani.

Az orosz oltás itteni gyártásáról korábban már előkészítettek egy megegyezést, ennek értelmében a Torlak Intézet lehetne a referencia-laboratórium egész Délkelet-Európára vonatkozóan. A nagykövet hozzátette, ez jelentős előrelépés lehet a szerb gyógyszeriparnak.

Szputnyik V vakcina
gyógyszeripar
gyártás
Szerbia
Oroszország

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.