Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Szükség lehet egy harmadik adagra is a Pfizer-védőoltásból

2021.04.16
17:33
Forrás
Szerbiai RTV
Erről tájékoztat a gyógyszergyár igazgatója.

A megerősítő dózist a tervek szerint egy évvel a második adag után adnák be. Az igazgató emlékeztetett, hogy az újonnan kialakult mutációk hatással lehetnek az oltási folyamatra, így a vakcina újrafelvételére várhatóan minden évben szükség lesz. A vakcina harmadik klinikai tesztelése egyébként 91,3 százalékos hatékonyságot mutat, a védelem pedig legalább hat hónapig biztosított.

Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
koronavírus elleni védőoltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.