Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendir Viktor

Születés és Családok Hete Magyarkanizsán

2019-06-15
17:15
2019-06-16
16:42
Forrás
Pannon RTV
Negyedik alkalommal szervezték meg a Születés és Családok Hetét Magyarkanizsán. A rendezvényre látogatóknak előadásokkal, beszélgetésekkel, workshopokkal, kiállításokkal készültek a szervezők.

Nem csak az anyáé a gyerek – apák szerepe a korai fejlődésben címmel tartott előadást Telečki Boris pszichológus, pszichoterapeuta.

Telečki Boris pszichológus, pszichoterapeuta, Szabadka: „Egyre több apuka vesz részt nemcsak a gondozásban, de a nevelésben és a gyerekekkel való foglalkozásban is. Ezek a folyamatok sok kihívást is hoznak, de az a fő üzenet, hogy sokkal jobb és sokkal optimálisabb a gyermek fejlődése szempontjából, ha mindkét szülő egyaránt próbál foglalkozni a gyermekkel.”

A rendezvény csütörtökön kezdődött egy mese terápiás workshoppal. A péntek délelőtt a várandósokról szólt, a délután folyamán pedig az anyukák és a nőiesség volt a fókuszban.

Vígi Sára, szervező, Magyarkanizsa: „Szombaton a családokkal foglalkozunk, családi témáink vannak. Itt egy kicsit már a generációkat is próbáljuk megmozgatni, hiszen délután szó lesz arról is, hogy a nagyszülők hogyan tudják támogatni a friss családokat és a kisgyermekes családokat.”

A Születés és Családok Hete alkalmából egy fotókiállítás is nyílt, ami a generációkon átívelő kapcsolatot mutatja be. A programot az önkormányzat támogatta.

Magyarkanizsa
Születés és Családok Hete

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.