Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szülők is körbejárták a felújított gimnáziumot Zentán

2018-11-30
12:27
2018-11-30
20:40
Forrás
Pannon RTV
Közös fogadónapot tartott a Zentai Gimnázium, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint az Egészségügyi Középiskola. A tanulók és a szülők is megtekinthették a gimnázium felújított épületét.

Szinte teljesen új pompában tündököl a Zentai Gimnázium épülete. A diákok és a szülők is örömmel járták körbe az intézményt. Bognár Ádám, tanuló, Zentai Gimnázium: „Nekem nagyon nagy öröm látni, ahogy az iskola kinéz. Öröm látni, ahogy ez a régi épület ilyen fontos szerepet játszik már évek óta a diákok életében, most ilyen szép és új.”

A szülők számára sokat jelent, hogy gyermekeik egy korszerűen felújított, 21. századi épületben tanulhatnak. Bene Aranka, Zenta: „Nagyon tetszik minden, nagyon szép lett minden, úgyhogy nagyon örülök ennek az építkezésnek, hogy sikerült ennyi idő alatt ilyen remek állapotba hozni végül is.”

A három iskola igazgatója azt szerette volna, ha a szülők és a diákok elsőként látják a megújult épületet, ezért szervezték meg a fogadónapot. Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „A Zentai Gimnázium teljesen fel lett újítva 5500 m2-en, az áram hálózat, a kanalizáció, a vízvezeték, az összes tanterem, a folyosók, az irodák, tehát teljes felújításra került sor, amit a szerb állam finanszírozott. A magyar államtól, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából pedig egy új szárnnyal bővült az épület.”

Az új épületszárny 600 m2-es, amely 6 új tanteremmel, egy ebédlőrésszel, illetve toalettekkel bővült. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Tehát a munkakörülmények is fantasztikusak és azt hiszem, hogy nem csak Zentának, hanem az egész Tiszavidéknek is óriási jelentőségű lesz ez az objektum.”

Az önkormányzat már dolgozik a projekt második részén is, amely a tornaterem felújítását és modernizálását tűzte ki célul.

Zenta
gimnázium

Most

Népszerű