Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szünetel az oktatás jövő hétfőn és kedden

2021.02.12
13:00
2021.02.12
16:51
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában a február 15-e és 16-a munkaszüneti nap, így emiatt zárva tartanak hétfőn és kedden a közhivatalok, egyes üzletek és az iskolákban sem lesz tanítás.

A szerb parlament 2001. július 10-én úgy döntött, hogy Gyertyaszentelő Boldogasszony napja, szerb nyelven Sretenje Gospodnje, legyen Szerbia Államiságának napja, ezzel emlékezve az 1835. február 15-én Kragujevacon kihirdetett első szerb alkotmányra.

Pannon RTV

Maksó Éva, igazgató, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „Február 15-én és 16-án két napos állami ünnepet ünnepelnek az iskolák is. Ez az iskolai naptárba be van illesztve, tehát az iskolaév nem kerül meghosszabbításra. Egy igazán hosszú hétvége elé nézünk, legközelebb február 17-én jönnek a tanulók iskolába. Ezt a valóban hosszú hétvégét remélem, hogy a szülők és a gyerekek együtt töltik el, hiszen nagyon fontos, hogy a mindennapokban a szülők a gyermekek segítségére legyenek a tanulásban és a rendszeres munkavégzésben”

államiság napja
Cseh Károly Általános
Ada
szünet

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű