Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szűz Mária szüleire emlékezünk

2022.07.26
15:17
2022.07.26
16:35
Forrás
Pannon RTV
Július 26-án Szent Annára és Szent Joachimra, Szűz Mária szüleire emlékezünk. A zentai Szent Anna temető kápolnája is ekkor ünnepli búcsúját.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ez alkalomból szentmisét tartottak a temetőkápolnában. Ezt követően megáldották a felújított Szent Anna-szobrot is. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

 A 171 éves barokk emlékmű tulajdonképpen egy szoborcsoport, amely Szent Annát és Szent Joachimet, valamint a gyermek Szűz Máriát ábrázolja.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Czank Gábor gyomaendrődi plébános: „Szent Anna ünnepe nagyon régi ünnepeinkhez tartozik, hiszen mondhatjuk, hogy szinte az apostoli kortól a keresztények számontartották, noha a Bibliában nem olvassuk Szent Anna nevét, hogy Szűz Mária szüleit Annának és Joachimnek hívták, de ősi idők óta különböző időpontokban, úgy a keleti, mint a nyugati katolikus egyház megünnepelte az ő napját. Szűz Mária szüleit ünnepeljük bennük, és Jézus Krisztus nagyszüleit, tehát Jézus vérrokonairól, felmenőiről van szó, és mint ilyenek, nagyon fontosak számunkra, hiszen nem csak Szűz Máriát, hanem rajta keresztül az Úr Jézust kaptuk tőlük.”

Szent Anna
Szent Joachim
Szűz Mária

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.