Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Takács Ferenc apátplébános tanúságtétele mai napig ható békeüzenet

2022.11.01
16:02
2022.11.01
16:24
Forrás
Pannon RTV
Péterrévén tegnap este szentmisével emlékeztek egykori plébánosukra, az 1944-ben kivégzett dr. Takács Ferencre a hívők.

A misét követően a Mindenszentek Plébánia templomkertjében megkoszorúzták a mártírhalált halt plébános 2014-ben felállított emlékhelyét.

A megkínzott apátplébánost, aki egyben délvidéki országgyűlési képviselő is volt, 1944. november 19-én az összehívott hívek szeme láttára végezték ki. Élete a mai napig példaként szolgál ennek a közösségnek.

Baranyi László, plébános, Péterréve: „Ebben a mai forrongó világban megtapasztaljuk azt, hogy milyen fontos a békéért tenni, nemcsak beszélni róla. Nagyon fontosak számunkra a tanúságtevők, akik békét teremtettek, elsősorban Krisztus békéjét akarják ők sugározni mind a mai napig számunkra, ezért az ő üzenetük alapvetően meglátásom szerint egy békeüzenet. Keressük a megbékélésnek, a kiengesztelődés az útját, mert csak ez tudja megteremteni a tartós békét, ez az, ami bennünket meg tud tartani, erősíteni, és csak ezáltal tudunk megvalósítani egy boldogabb, szebb és békésebb jövőt.”

Péterréve
Takács Ferenc
Baranyi László

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.