Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Támogassuk Melinda gyógyulását!

2022.09.23
21:24
2022.09.23
21:32
Forrás
Pannon RTV
Sok kis adomány sokra megy - életet menthet!

Egy kétgyermekes családanya gyógyulására gyűjtenek pénzt a hozzátartozók és a barátok. Szabó Melindánál egy éve diagnosztizáltak vastagbélrákot. A műtétek és a kemoterápia először sikeresnek bizonyult, állapota azonban nem javult, sőt, egyre komolyabb problémák jelentkeztek, amelyeken itthon nem tudtak már segíteni az orvosok. Melinda Bécsben keres gyógymódot, ez azonban komoly anyagi költségeket von maga után.

A kétgyermekes családanyánál három éve jelentkeztek először a betegség tünetei, 2021 tavaszán pedig vastagbélrákkal diagnosztizálták. A daganat eltávolítása sikeresnek bizonyult, az orvosok azonban áttéteket találtak a nyirokcsomókban, később pedig a májon is. Melinda több kemoterápiás kezelést is kapott, állapota azonban hamarosan ismét romlani kezdett. Mivel itthon nem találtak számára megfelelő gyógykezelést, Bécsben kell folytatnia a terápiát. A család az eddigi költségeket önerőből biztosította, de a pénzforrások kimerülése miatt ezúton arra kérik az embereket, hogy adományaikkal segítsenek. Az egyik platform, ahol minden fontos információt megtudhatnak az adományozók, a Budi Human Alapítvány weboldala.

Aleksandra Čubura, a Budi Human Alapítvány szóvivője: „Az alapítványon belül minden felhasználónak van egy saját profilja az oldalunkon, ahol megtalálható a képe és a története, amelyből az adományozók meg tudják ismerni, és megtudják azt is, mire gyűjtik a pénzt, az SMS-kód is fel van tüntetve, minden szerbiai hálózatról a 3030-as telefonszámra kell küldeni a kódot, Svájcból a 455-re, a saját deviza dináralapú számlájuk, továbbá instrukciók a PayPal-on való utaláshoz."

A 39 éves nő megsegítésére már több akciót is szerveztek. Volt osztálytársai fogtak össze annak érdekében, hogy minél hamarabb össze tudják gyűjteni a kezeléshez szükséges összeget. Larisa Ivanković, a Larisa együttes énekese Szabadka főterén kétórás koncerttel járult hozzá a pénzgyűjtési akcióhoz. „Elhatároztam, hogy pénzgyűjtési akciót szervezek a iskolai barátnőmnek, mivel a gyógykezelése folytatására szüksége van rá, az életéért folyó küzdelmében. Meghívtam a zenészkollégáimat, akikkel egyébként dolgozom, egyesek Nagykikindáról is hajlandók voltak eljönni, hogy részt vegyenek ebben az akcióban. Úgyhogy ez egy olyan akció, amelyikkel én személyesen szeretnék hozzájárulni, mert személyes motiváltságom is van."

Egy másik iskoláskori barátnője, Huszka Szandra is azonnal szervezésbe kezdett, amint meghallotta a hírt, hogy barátnője segítségre szorul. „Engem ez nagyon mélyen érintett, mivel én még mindig 20 évesnek képzelem magunkat. Úgy gondolom, hogy ő még az élete közepén van, a legszebb éveiben, és ez, amit a sors rászabott, nem neki való még. Most kellene, hogy a legjobban érezze magát,a legtöbb helyre eljusson és a legboldogabb legyen a családja körében. Semmiképpen sem kellene, hogy egy ilyen komoly betegséggel foglalkozzon."

Természetesen Melindát és családját is igyekeztünk elérni. Az asszony jelenleg férjével együtt Bécsben tartózkodik, ahol az első kivizsgálás zajlik. Egy kezelés itt nagyjából 15 ezer euróba kerül. Azt, hogy pontosan hány darab és milyen jellegű kezelésre lesz szüksége Melindának, napokon belül kiderül. Két kislányukra jelenleg a nagymama, Melinda édesanyja vigyáz. Őt is kértük, meséljen lányáról, segítsen őt bemutatni minél szélesebb körben, hogy minél több emberhez eljusson a történet. Ő azonban, érthető okokból, egyelőre nem vállalja a nyilvános szereplést. Aggódik lányáért és unokáiért, akiket igyekszik minél jobban megkímélni a körülöttük zajló zűrzavartól.

A barátok és családtagok persze továbbra is folytatják a gyűjtést, és minden alkalmat megragadnak arra, hogy minél több emberhez eljusson a 39 éves édesanya története. Huszka Szandra: „Mivel engem sporttevékenységemről ismernek, ezért úgy gondoltam, hogy valamilyen sporteseményt szervezek. Így jött a gondolat, hogy egy biciklitúrát szervezek, nem nagy távút, hogy idősek és fiatalok is részt tudjanak rajta venni, az összeget sem határoztam meg, ki mennyit tudott, annyit adott. Illetve Facebookon a licitcsoportokban egyórás edzéseket ajánlok fel, hogy a kellemeset a hasznossal össze tudjuk kötni. Folyamatosan jönnek az ötletek, hogy hogyan is tudnék segíteni. Vasárnap Szabadkán tombola lesz, oda is adtam felajánlást. Ahol csak tudok, segítek."

Legközelebb vasárnap 7 és 15 óra között tartanak pénzgyűjtési akciót Melinda és két beteg gyermek megsegítésére, a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben.

Szabó Melinda
betegség
gyógyulás
jótékonyság
humanitárius akció
Naše malo je nekome sve
adománygyűjtés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.