Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Támogatás több mint 60 vajdasági oktatási intézménynek

2021.05.10
15:34
2021.05.11
13:59
Forrás
Pannon RTV
Oktatási és nevelési intézményeket támogat a tartományi oktatási titkárság. Az első 15 szerződést Pacséron írták alá.

Bácskossuthfalvi, pacséri, zentagunarasi, kanizsai, kishegyesi, zentai, tornyosi, hajdújárási és két szabadkai általános iskola, három középiskola, egy diákjóléti, valamint egy iskoláskor előtt intézmény részesült támogatásban. Az elkövetkező napokban Újvidéken, Mitrovicán és Nagybecskereken írnak alá hasonló szerződéseket.

A tartományi oktatási titkárság februárban oktatási és nevelési intézmények felújítására hirdetett meg pályázatot, amelyre több mint 210 intézmény jelentkezett. Egyebek mellett tetőszerkezet javítására, nyílászárók cseréjére, fűtési berendezések vásárlására, valamint a meglévő épületek karbantartására, illetve átalakítására lehetett pályázni.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Összesen 91 millió dinár értékben hirdettük meg a pályázatot, és elmondhatom, hogy ez elég kis összegnek bizonyult a benyújtott kérelmek alapján, ugyanis 211 kérelem érkezett be hozzánk, és összesen majdnem 900 millió dinár értékben mutatták ki az intézmények az igényeiket. Sajnos csak 62 intézményt tudtunk támogatni.”

Idén a pacséri általános iskola is pályázott, a 60 éves tornatermük tetőszerkezetének felújítására igényeltek támogatást. Méhészkei Kiss Gizella elmondta, erre a célra mintegy három millió dináros támogatást nyertek. Az iskola igazgatója a korábbi években elvégzett beruházásokról és a terveikről is beszámolt.

Méhészkei Kiss Gizella, igazgató, Moša Pijade Általános Iskola, Pacsér: „Már két nagy munkálat elvégződött az iskolánkban. Ha összeadjuk a két összeget közel 10 millió dinár értékben már nagyon szépen, már új köntösbe öltöztettük az iskolánkat. Ez pedig a teljes szigetelés és a nyílászárók cseréje volt az iskola területén. Úgyhogy a tornatermünk maradt. Idén szeretnénk a tetőszerkezetét felújítani és leszigetelni, a következő évben pedig szeretnénk folytatni az ablakcseréket és annak is a szigetelését.”

A pacséri általános iskola a napokban ünnepli fennállásának 50-dik évfordulóját. Erre az alkalomra többnapos rendezvénysorozattal készülnek, amelyre a hazai és külföldi vendégeket várnak.

tartományi
oktatás
támogatás
nevelés
tartományi oktatási titkár
Méhészkei Kiss Gizella
igazgató
Moša Pijade Általános Iskola
Pacsér
Szakállas Zsolt

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.