Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Támogatás a vízhálózat kiépítésére és felújítására

2019.12.06
12:19
Forrás
Szerbiai RTV
Vízhálózat kiépítésére és felújítására biztosított pénzt nyolc községnek a tartományi kormány.

A szerződéseket ma adta át Igor Mirović, a vajdasági kormány elnöke Újvidéken. 165 millió dináros beruházásról van szó, amelynek 80 százalékát, vagyis 120 milliót áll a tartomány vissza nem térítendő eszköz formájában. Aleksandar Vučić államfő és a szerb kormány támogatásával jelentős beruházásokat terveznek, és projektdokumentációkat is támogatnak a következő évben az ivóvízellátás biztosítása és a szennyvíztisztítás megoldása érdekében - emelte ki Mirović. A tartományi vízügyi titkárságon keresztül 24 szerződést írtak alá, a költségvetésből 570 millió dinárt különítettek el a vízhasználattal kapcsolatos befektetésekre - mondta Vuk Radojević illetékes titkár. A ma átadott szerződések egyebek között csúrogi, magyarkanizsai, szondi, újpázovai, nádaljai, ravnjei és torontálvásárhelyi fejlesztésekre vonatkoznak.

vízhálózat
támogatás
Újvidék

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.