Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Támogatásban részesült a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont

2021.03.30
12:02
2021.03.30
18:03
Forrás
Pannon RTV
Az intézmény 2 millió dinárnyi támogatást kapott a tartományi mezőgazdasági titkárság jóvoltából. Az intézmény egy 80 lőerős erőgépet szeretne vásárolni.

A tartományi mezőgazdasági titkárság már évek óta támogatja a magyarkanizsai mezőgazdasági középiskolát, és ennek köszönhetően évről évre egyre modernebb kapcsolható eszközöket vásároltak. A megnyert pénzeszközből és önrészből egy nagyobb teljesítményű erőgéppel szeretnék növelni a géppark-állományukat.

Kőrösi László, tangazdaság-vezető: "Ez a traktor azon kívül, hogy elvégzi a mezőgazdasági munkálatokat, a diákjaink gyakorlatában is részt vesz. Ez egy korszerű gép, melyen olyan új dolgok vannak, amelyeket nem csak elméletben tudnak megtanulni, hanem a gyakorlatban is használni tudnak a gyerekek. Ez az erőgép keskeny gumiabroncsokkal lesz, lehet permetezésre, műtrágyaszórásra is használni, nehezebb munkákra is szeretnénk használni, szántani, magágyakat előkészíteni. Tehát ez egy univerzális traktor lesz, amit maximálisan szeretnénk használni."

Pannon RTV

A modernebb kapcsolható eszközök és géppark kialakítása nem csak gazdasági szempontból fontos, hanem a tanulók miatt is.

Sarnyai Zoltán, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont igazgatója: "Nekünk ez nem csak a gazdaság szempontjából fontos, hanem oktatás szempontjából is. Amikor az ide jövő gyerekek látják, hogy mennyire nagyobb teljesítményt hoznak a földterületeken, hogy meg lehet oldani a kiszáradást, a gazosodást vagy más problémát ezekkel a gépekkel és mindez mellett a környezetet is kíméljük, akkor úgy érzem, hogy ez fontos missziója az iskolának, hogy áttudunk adni ilyen tudást."

Az erőgép várhatóan a következő iskolaévben már a tanulók és az intézmény rendelkezésére áll majd.

támogatás
Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
erőgép
mezőgazdasági államtitkár

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.