Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Támogatásban részesült a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont

2021.03.30
12:02
2021.03.30
18:03
Forrás
Pannon RTV
Az intézmény 2 millió dinárnyi támogatást kapott a tartományi mezőgazdasági titkárság jóvoltából. Az intézmény egy 80 lőerős erőgépet szeretne vásárolni.

A tartományi mezőgazdasági titkárság már évek óta támogatja a magyarkanizsai mezőgazdasági középiskolát, és ennek köszönhetően évről évre egyre modernebb kapcsolható eszközöket vásároltak. A megnyert pénzeszközből és önrészből egy nagyobb teljesítményű erőgéppel szeretnék növelni a géppark-állományukat.

Kőrösi László, tangazdaság-vezető: "Ez a traktor azon kívül, hogy elvégzi a mezőgazdasági munkálatokat, a diákjaink gyakorlatában is részt vesz. Ez egy korszerű gép, melyen olyan új dolgok vannak, amelyeket nem csak elméletben tudnak megtanulni, hanem a gyakorlatban is használni tudnak a gyerekek. Ez az erőgép keskeny gumiabroncsokkal lesz, lehet permetezésre, műtrágyaszórásra is használni, nehezebb munkákra is szeretnénk használni, szántani, magágyakat előkészíteni. Tehát ez egy univerzális traktor lesz, amit maximálisan szeretnénk használni."

Pannon RTV

A modernebb kapcsolható eszközök és géppark kialakítása nem csak gazdasági szempontból fontos, hanem a tanulók miatt is.

Sarnyai Zoltán, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont igazgatója: "Nekünk ez nem csak a gazdaság szempontjából fontos, hanem oktatás szempontjából is. Amikor az ide jövő gyerekek látják, hogy mennyire nagyobb teljesítményt hoznak a földterületeken, hogy meg lehet oldani a kiszáradást, a gazosodást vagy más problémát ezekkel a gépekkel és mindez mellett a környezetet is kíméljük, akkor úgy érzem, hogy ez fontos missziója az iskolának, hogy áttudunk adni ilyen tudást."

Az erőgép várhatóan a következő iskolaévben már a tanulók és az intézmény rendelkezésére áll majd.

támogatás
Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
erőgép
mezőgazdasági államtitkár

Most

11:14

Továbbra is terjed a koronavírus

Magyarországon az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett.
08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.