Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Támogatják gyerekeik elvándorlását a szülők Szerbiában

2020.02.18
16:22
2020.02.18
16:28
Forrás
Beta
Szerbiában egyre elégedetlenebbek a szülők a fiatalok elvándorlása miatt, és csalódottak az állam hozzáállásával a kérdéshez. Mégis támogatják elhatározásukban a gyermekeiket.

A Demostat felmérésének adataiból arra is fény derült, hogy a megkérdezett fiatalok egyharmada határozottan elhagyná az országot, míg az emberek felénél mérsékelt az elhatározás. Az idősebbeket jobban aggasztja az állam népesedéspolitikája - írja a Demostat.

elvándorlás
gyerek
szülő

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.