Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Támogatni kell az iskolákat a kortárs erőszak hatékonyabb kezelésében

2022.11.29
17:20
2022.11.29
19:32
Forrás
Pannon RTV
Az iskolai erőszak elleni küzdelemmel foglalkozó koordinációs testület Újvidék Város területén az oktatási és nevelési intézmények szakembereinek tart előadásokat.
Pannon RTV

A képzés három fázisban valósul meg. Az első szakasz az általános iskolák, majd a középiskolák, végül az utolsó szakasz a szülőknek szóló tevékenységeket foglalja magába. Kitérnek a virtuális erőszak veszélyeire is, valamint hogyan kell ezeket felismerni és azokra időben reagálni.

Pannon RTV

Biljana Kikić Grujić, az újvidéki iskolai erőszak megelőzésével foglalkozó koordinációs testület elnöke: Felismertük, hogy támogatni kell az iskolákat, vagyis az oktatási intézményeket az erőszak, a gyermekek bántalmazása és elhanyagolása, valamint a gyermekek elleni és a gyermekek közötti erőszak eseteinek kezelésében. Valahol felismertük a problémát az iskola igazgatóságokkal való együttműködésben és kommunikációban is, mert a koordinációs testület egyik feladata a város területén található összes iskola meglátogatása és a közös együttműködés. Ez azt jelenti, hogy beszélgetünk az iskola igazgatóságaival, hogy milyen problémák vannak az iskolában, technikai problémák, videokamerás megfigyelés stb, de az elvi támogatás tekintetében is, mi az, ami a munkájukat és tevékenységüket még könnyebbé teszik.

iskolai erőszak

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.