Ugrás a tartalomra

Tanárok ismerkedtek a virtuális világ új vívmányival (videó)

2015.06.20
11:44
Negyven bánáti általános iskolai tanár vett részt a mai informatikai továbbképzésen, amelyet a nagybecskereki Nikola Tesla Villamossági és Építőipari középiskolában tartottak meg
Negyven bánáti általános iskolai tanár vett részt a mai informatikai továbbképzésen, amelyet a nagybecskereki Nikola Tesla Villamossági és Építőipari középiskolában tartottak meg. A Web kettes eszközök lehetőségei az oktatásban. Ezzel a címmel szervezett ma egynapos szakmai továbbképzést Nagybecskereken a Magyar Nemzeti Tanács. Az MNT ezzel a magyar nyelven tanító bánáti pedagógusokat szeretné segíteni. Námesztovszki Zsolt, a képzés vezetője, MTTK, Szabadka: „A célja a továbbképzésnek az, hogy a pedagógusoknak egy olyan eszközt adjunk a kezükbe, amelyekkel hatékony órát tudnak tartani, tehát be tudják emelni ezt az osztályterembe. Akár interneten, akár számítógépen, akár okostelefonon használható."

" target="_blank">A székelykevei Žarko Zrenjanin Általános Iskola alsós tagozatain a választott tantárgy A játéktól a számítógépig, a felső osztályokban pedig az informatika. Salamon Géza, igazgató, Žarko Zrenjanin Általános Iskola, Székelykeve: „Húsz számítógép van a számítógépes tanteremben, ez a mindennapi életben azt jelenti, hogy minden tanuló az informatika órán számítógéppel rendelkezik. Nincs szükségünk több számítógépre, inkább ilyen interaktív táblára és egyéb interaktív felszerelésre." A tanárok eddig csak interneten, vagy Facebookon tartották a kapcsolatot. Most új, korszerű és az interneten elérhető, ingyenes eszközökkel ismerkedhettek meg. László Norbert, tanár, Ady Endre Általános Iskola, Torda: „A továbbképzés, amit az interneten keresztül tudunk átadni a diákoknak, akik otthon is tudnak tanulni, ez egy nagyon fontos dolog, amit ma meg fogunk tanulni." Az MNT a szakmai továbbképzések útján is megpróbálja könnyebbé tenni a pedagógusok munkáját. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A pedagógusoknak lépést kell tartaniuk a technika fejlődésével, arra kell törekedniük, hogy minél érdekesebb, minél színesebb órákat tartsanak. Tudjuk, hogy a gyerekek, a mai generáció mennyi időt tölt el a számítógép előtt, mennyire befolyásolja, akár viselkedésüket, akár az információ befogadásukat a számítógép közelsége." A Magyar Nemzeti Tanács - a Magyar Kormány, illetve a Bethlen Gábor Alap támogatásával - szeptembertől további akkreditált továbbképzéseket szervez az óvodapedagógusok és középiskolai tanárok számára.

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.