Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Táncukkal Guinness-rekord-kísérletben vettek részt a zentai ballagók

2022.05.20
16:12
2022.05.20
17:44
Forrás
Pannon RTV
255 ballagó gyűlt össze Zenta főterén, hogy a már hagyományossá vált ballagók táncával csatlakozzon egy Guinness-rekord-kísérlethez is.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Több európai városban szervezték meg, hogy délben A denevér című operett nyitányára táncolva döntsék meg az eddigi rekordot.

A ballagók táncát először 21 évvel ezelőtt szervezték meg Szlovéniában. A kezdeményezés azóta átterjedt a szomszédos országokra is, így összegyűjtve 281.988 táncost, a többi között Magyarországról, Horvátországból, Montenegróból, Szlovákiából és Szerbiából.

Surányi Zsóka a Zentai Gimnázium végzőse izgatottan várta már a kezdést.

„Nagyon örülök, hogy idén én is táncolhatok. Tavaly és tavalyelőtt is láttam a végzősöket, és nagyon tetszett nekik, és már nagyon várom, hogy én is táncolhassak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Zentai Gimnázium 72, a Zentai Egészségügyi Középiskola 76, a Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola 51, míg a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium 56 érettségizője ropta együtt a ballagók táncát.

Horváth Ervin, diák, Zentai Gimnázium: „Sokat gyakoroltuk a táncot, és ezt a napot már mindenki várta, hogy végre eljöjjön, persze izgulunk is, de szerintem jól fog eltelni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A ballagók táncparádéját 2008 óta minden évben megszervezik Zentán.

Zsíros Jankelić Anikó, főszervező, igazgató, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta: „Ez ma a 15. generáció, akik együtt táncolják a ballagók táncát. Miért szép? Azért, mert mindig szimultán táncol együtt az egész régió. Tehát nem csak Zentáról van szó, hanem Szerbiából is nagyon sok város együtt táncol, pl. Nagybecskereken ma 1000 végzős diák táncol együtt, de a környéken a csókaiak is, a törökkanizsaiak is készültek, Újvidék, illetve nagyobb városok, Niš.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A rendezvény főtámogatója Zenta község önkormányzata, fővédnöke pedig Czegledi Rudolf polgármester.

Guinness-rekord
kisérlet
ballagó
Zenta

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.