Ugrás a tartalomra
Pixabay/Innviertlerin

A tanév most is szeptember elsején kezdődik

2022.08.18
15:15
2022.08.18
17:21
Forrás
Nova
Nem az iskola jelenti a legnagyobb veszélyt a koronavírus továbbadásakor - mondta az oktatási miniszter.

Nincs akadálya annak, hogy szeptember elsején elkezdődjön az iskola a hagyományos formában, a tantermi oktatás vagy a diákok számának korlátozása nélkül - jelentette be Branko Ružić oktatási miniszter. Elmondta, az oktatás elindításával foglalkozó bizottság úgy ítélte meg, hogy most és ezt megelőzően sem az iskola jelentette a legnagyobb veszélyt a vírus továbbadása esetében, azzal pedig, hogy a diákok visszatérnek az iskolapadokba, nem várható a járványhelyzet súlyosbodása az országban. Amennyiben az egyik diáknál tüneteket észlelnek, szólni kell a szülőknek vagy a gondviselőknek, a gyereket haza kell küldeni, a tanárnak pedig a megfázás, meghűlés tüneteinek észlelése esetén maszkot kell viselnie, illetve betegszabadságra mennie. Az iskolák kötelesek betartatni a higiéniára vonatkozó szabályokat. Az iskolák kirándulásokat is szervezhetnek, a szülőknek pedig igazolniuk kell, hogy a kirándulást megelőző hét napon a gyereküknek nem voltak tünetei.

Vicsek Annamária, oktatási államtitkár: „Nagy öröm, hogy az új tanévet a szokásos módon, tehát a korona előtti megszokottak szerint, a tantermekben fogjuk megkezdeni. A minisztérium a mai nap folyamán kiküldött egy olyan értesítést az iskoláknak, amelyben le van pontosan írva, hogy mi a teendő, amennyiben valaki megbetegszik, vagy a betegség tüneteit észlelik rajta. De a maszkhasználat nem lesz kötelező, csak olyan esetben, hogyha valaki veszélyeztetett kategóriába tartozik, és egy zárt teremben nagy tömeg lesz egyszerre. Tehát a tanévet úgy kezdjük, ahogy mindannyian szeretnénk, a tanteremben, jelenléti oktatással.”

tanévkezdés
iskolakezdés
koronavírus

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.