Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A tanévkezdés az egyik fő téma a válságstáb ülésén

2021.08.24
12:47
2021.08.24
17:58
Forrás
Szerbiai RTV
Új járványügy intézkedések bevezetéséről is döntenek a köztársasági válságstáb mai ülésén - nyilatkozta a szerb közmédiának Mirsad Đerlek.

A szerb egészségügyi államtitkár azonban azt nem részletezte, hogy milyen új szabályok várhatók. Đerlek ismét kérte a lakosokat, hogy vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást. Szerinte a megfelelő nyájimmunitás nélkül ugyanis még évekig eltarthat a jelenlegi helyzet. A 18 és 30 év közötti korosztálynak csak 23 százaléka van beoltva - emelte ki. Az illetékes államtitkár arról is beszélt, hogy Szerbiában jelenleg a vírus delta variánsa a domináns.

A tanévkezdés lesz az egyik fő téma a válságstáb mai ülésén - mondta Ana Brnabić. A szerb miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a felnőtt lakosság 52 százaléka van eddig beoltva a koronavírus elleni védőoltással, ez azonban még közel sem elég a nyájimmunitáshoz. Az illetékesek a normális tanévkezdést javasolják, 45 perces tanórákkal és kötelező maszkviseléssel. Emellett a tanárok minél nagyobb átoltottsága is fontos - emelte ki Brnabić.

válságstáb
járvány
intézkedések

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.
07:40, Frissítve: 07:46

Véget ért az amatőr színjátszók találkozója

Véget ért Szajánban a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 25. Találkozója, amely a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Magyar Nemzeti Tanács nemzeti jelentőségű rendezvénye.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.