Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tankönyveket kaptak szabadkai diákok

2019-10-09
12:43
2019-10-09
17:49
Forrás
Pannon RTV
A szerb, mint nem anyanyelv tantárgyhoz szöveg- és feladatgyűjteményeket osztottak ki a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban.

Vajdaságban 34 középiskolában összesen 1400 diák és tanár veheti át a kiadványt. A megjelent segédtankönyvek olyan feladatsorokat tartalmaznak, amelyek a mindennapi életben a funkcionális nyelvhasználatban, a szókincsbővítésben segítenek.

A könyveket az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet adta ki a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával. Ugyanezeket a segédtankönyveket az adai Műszaki Iskolába is eljuttatták.

De Negri Ibolya, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Immár második alkalommal a középiskolások első osztályos diákjai számára segédtankönyvet adunk át, ajándékozunk, amely tulajdonképpen a szerb mint környezetnyelv oktatásához segít. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a segédtankönyvvel sokkal hatékonyabban tudják a diákok majd elsajátítani a szerb nyelvet, hiszen olyan tananyagot, szöveggyűjteményt, feladatsort tartalmaz, amely a mai diákokhoz szól.”

Szabadka
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
tankönyv
Magyar Nemzeti Tanács

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.