Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Tankönyvosztás a nehéz sorsúaknak

2020.10.05
13:53
2020.10.05
17:02
Forrás
Pannon RTV
Nehéz sorsú, rászoruló roma gyerekeknek osztottak tankönyveket ma öt általános iskolában Szabadka önkormányzata jóvoltából.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Öt iskola, a Széchenyi István, a Đuro Salaj és a Matko Vuković Általános Iskola, továbbá a bajmoki Vuk Karadžić és a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola mintegy 110 alsósa részesült tankönyvadományban.

Az akciót már harmadik éve szervezi meg a szabadkai önkormányzat. A roma családok megsegítése mellett az a cél, hogy megelőzzék a roma gyerekek iskoláztatásának korai megszakítását. A szabadkai önkormányzat mellett civil szervezetek is részt vettek az akcióban.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Ilija Đukanović, Szabadka Város szociális ügyekkel megbízott tanácstagja: „Ebben az évben 500 ezer dinárt fordítottunk erre a célra. Ezúttal szeretném megköszönni a civileknek is, vagyis a Roma Edukációs Központnak, amely minden évben kiveszi a részét ebből az akcióból és támogatásként saját költségén tankönyveket vásárol. Ebben az évben mintegy 108 ezer dinárból vásárolt idén az edukációs központ tankönyveket, így az akció teljes értéke 608 ezer dinár.”

tankönyv
tankönyvosztás
adomány
nehéz sorsúak
roma nemzetiségű
Roma Edukációs Központ
Ilija Đukanović
Szabadka

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.