Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Tankönyvosztás a nehéz sorsúaknak

2020.10.05
13:53
2020.10.05
17:02
Forrás
Pannon RTV
Nehéz sorsú, rászoruló roma gyerekeknek osztottak tankönyveket ma öt általános iskolában Szabadka önkormányzata jóvoltából.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Öt iskola, a Széchenyi István, a Đuro Salaj és a Matko Vuković Általános Iskola, továbbá a bajmoki Vuk Karadžić és a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola mintegy 110 alsósa részesült tankönyvadományban.

Az akciót már harmadik éve szervezi meg a szabadkai önkormányzat. A roma családok megsegítése mellett az a cél, hogy megelőzzék a roma gyerekek iskoláztatásának korai megszakítását. A szabadkai önkormányzat mellett civil szervezetek is részt vettek az akcióban.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Ilija Đukanović, Szabadka Város szociális ügyekkel megbízott tanácstagja: „Ebben az évben 500 ezer dinárt fordítottunk erre a célra. Ezúttal szeretném megköszönni a civileknek is, vagyis a Roma Edukációs Központnak, amely minden évben kiveszi a részét ebből az akcióból és támogatásként saját költségén tankönyveket vásárol. Ebben az évben mintegy 108 ezer dinárból vásárolt idén az edukációs központ tankönyveket, így az akció teljes értéke 608 ezer dinár.”

tankönyv
tankönyvosztás
adomány
nehéz sorsúak
roma nemzetiségű
Roma Edukációs Központ
Ilija Đukanović
Szabadka

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 12:23

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű