Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Tanúbizonyságot tettek hitükről a szabadkai konfirmandusok

2019-06-09
16:25
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi istentiszteleten konfirmáltak ma a fiatalok a szabadkai református templomban. Szabadkán hagyományosan pünkösdkor szervezik meg a konfirmációt.

A konfirmandusok fogadalmukkal a gyülekezet felnőtt tagjává váltak, miután tanúbizonyságot tettek hitükről.

Igehirdetéssel kezdődött a konfirmáció a szabadkai református templomban. Az igehirdetés után a fiatal hívők a Szentírásból és a református hitvallásból kaptak kérdéseket, amelyekre a gyülekezet előtt válaszoltak.

Szalai Anett, konfirmandus: „Több hónappal ezelőtt már elkezdtünk készülni, és számos konfirmációs előkészületen kellett részt venni, amiben meg kellett tanulnunk egy szöveget. Elég nehéz volt ezt mind megjegyezni, mert szóról szóra kellett megtanulni.”

A konfirmációval a fiatalok hitben nagykorú tagjaivá válnak a református egyháznak. A konfirmálás hitbéli megerősítést jelent, amely a keresztséggel kezdődik, amikor a szülők tesznek fogadalmat a gyermekek helyett, majd később a konfirmandusok tesznek fogadalmat, megvallják hitüket.

Stausz Bence, konfirmandus: „Nagyon örülök, hogy lekonfirmálhatok, mert már nyolc éve járok hittanra, és ez egy életszakasz lezárása. Mostantól vehetek már úrvacsorát is.”

A konfirmálás a református hitélet egyik legnagyobb eseménye. Harangozó László, a Szabadkai Református Egyházközség lelkésze elmondta, a gyülekezet erős közösséget alkot és bízik abban, hogy a konfirmáció által a gyülekezet tovább tud erősödni.

Harangozó László, lelkész, Szabadkai Református Egyházközség: „Van reményünk a gyülekezettel kapcsolatban, hiszen van egy nagyon jó magja a gyülekezetnek. Szokták mondani, hogy százalékban a szabadkai gyülekezet a leglátogatottabb, de hát nem a statisztikákra kell adnunk, hanem hitben kell járnunk, és amíg Istennek van terve velünk, hisszük, hogy itt helyünk van ebben a városban, ebben a közösségben és örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a közösségnek, mint református gyülekezet.”

Az istentisztelet végén a konfirmálók életükben először részt vehettek az úrvacsorán, majd a hitük megerősítésének bizonyítékául a Szentírás egy példányát és emléklapot kaptak.

Szabadka
konfirmáció
Szabadkai Református Egyházközség
Harangozó László

Most

Népszerű