Ugrás a tartalomra
Tüntetők
Tanjug/Sava Radovanovic/bg

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

2018-04-26
00:58
Forrás
VajdaságMA
A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.

Az unió követeli továbbá, hogy idén két alkalommal emeljék meg a béreket 10-10 százalékkal, fizessék ki a tanügyi dolgozóknak a jutalmakat, és térítsék meg azokat a tartozásokat, amelyeket feltüntettek a Dositej rendszerben.

Ana Brnabić kormányfő ugyanakkor kijelentette, hogy a tanügy továbbra is prioritást élvez, de jelen pillanatban komolytalan lenne arról beszélni, hány százalékkal emelik meg az oktatásban dolgozók béreit.

A kormányfő hozzátette, hogy a pénzügyi konszolidáció 2014-es bevezetése óta a tanügyben emelték leginkább a béreket, összesen 20 százalékkal.

Belgrád
tanügy
szakszervezet
tüntet

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.