Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A tanulásnál fontosabb élményt szerezni a tantárgyakról

2022.08.23
16:08
2022.08.23
16:48
Forrás
Pannon RTV
Biológia, kémia, fizika, földrajz, történelem - ezek a tantárgyak várnak azokra a kisdiákokra, akik hamarosan az általános iskola felső osztályait kezdik meg.

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskola nyári táborában az alsósok is betekintést nyerhetnek a jövőben rájuk váró témakörökbe, amelyeket csoportos foglalkozásokon és interaktív előadásokon keresztül mutatnak be a tanárok.

Interaktív, színes, játékos és hasznos - ez a Hunyadi tábor. Kedden a természettudományokkal foglalkozó tantárgyak kerültek terítékre a csantavéri iskola nyári táborában. Az első osztályos Bábity Tamarának a kémia órák kísérletei tetszettek legjobban: „Az tetszett legjobban, hogy újrahasznosítottunk és most kiválasztjuk az ételeket. Mikroszkópban láttunk kicsi állatokat.”

Kovács Virágot már csak másfél hét választja el az ötödik osztálytól. Azért jelentkezett a táborba, mert így előre megismerkedhet a jövőben rá váró témakörökkel: „Szerintem tetszeni fog, mert most is olyan dolgokról mesélnek nekünk, amikről ötödikben fogunk tanulni. Kémiával foglalkoztunk eddig és volt földrajz óránk.”

Agyánszki Máté, az iskola történelemtanára elmondta, hogy interaktív módon segítik rávezetni a diákokat, hogy megismerjék önmagukat és rájöjjenek, hogy melyik témakörök foglalkoztatják őket legjobban. Történelemórán szintén a legérdekesebb témákat vették elő, ez pedig az ókori Egyiptom volt: „Nem a tanulás a lényeg, hanem, hogy valamiféle élményt szerezzenek az adott témában. Biztos valakinek érdekesebb lesz a földrajz, valakinek a történelem. Szerintem a tanár kollégákkal igyekeztünk interaktívvá tenni ezt a néhány órát, amit együtt töltünk az elsőtől negyedikesekkel.”

A nyári tábort harmadik éve tartják meg. Idén már 66 diákkal zajlanak a foglalkozások.

Szabó Gábor, igazgató, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Elsősorban azért fontos, hogy kicsit promotáljuk a felsős tantárgyakat nekik. A tanáraink igyekeznek olyan érdeles feladatokat készíteni nekik a tábor folyamán, hogy valamilyen szinten reklámozza a majd ötödiktől induló tantárgyakat. Ez egy nagy kedvcsináló a gyerekeknek. Általában kísérletek, gyakorlati és műhelymunkák szoktak lenni a tábor folyamán és ezáltal nagyobb érdeklődéssel várják az ötödiket.”

A tábor következő napjain a művészet és a sport is terítékre kerül. A részvételért különböző ajándékokkal és könyvcsomagokkal jutalmazzák a diákokat.

Hunyadi János Általános Iskola
Csantavér
Agyánszki Máté
Szabó Gábor
kémia
történelem
földrajz

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.