Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A tanulásnál fontosabb élményt szerezni a tantárgyakról

2022.08.23
16:08
2022.08.23
16:48
Forrás
Pannon RTV
Biológia, kémia, fizika, földrajz, történelem - ezek a tantárgyak várnak azokra a kisdiákokra, akik hamarosan az általános iskola felső osztályait kezdik meg.

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskola nyári táborában az alsósok is betekintést nyerhetnek a jövőben rájuk váró témakörökbe, amelyeket csoportos foglalkozásokon és interaktív előadásokon keresztül mutatnak be a tanárok.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Interaktív, színes, játékos és hasznos - ez a Hunyadi tábor. Kedden a természettudományokkal foglalkozó tantárgyak kerültek terítékre a csantavéri iskola nyári táborában. Az első osztályos Bábity Tamarának a kémia órák kísérletei tetszettek legjobban: „Az tetszett legjobban, hogy újrahasznosítottunk és most kiválasztjuk az ételeket. Mikroszkópban láttunk kicsi állatokat.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Kovács Virágot már csak másfél hét választja el az ötödik osztálytól. Azért jelentkezett a táborba, mert így előre megismerkedhet a jövőben rá váró témakörökkel: „Szerintem tetszeni fog, mert most is olyan dolgokról mesélnek nekünk, amikről ötödikben fogunk tanulni. Kémiával foglalkoztunk eddig és volt földrajz óránk.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Agyánszki Máté, az iskola történelemtanára elmondta, hogy interaktív módon segítik rávezetni a diákokat, hogy megismerjék önmagukat és rájöjjenek, hogy melyik témakörök foglalkoztatják őket legjobban. Történelemórán szintén a legérdekesebb témákat vették elő, ez pedig az ókori Egyiptom volt: „Nem a tanulás a lényeg, hanem, hogy valamiféle élményt szerezzenek az adott témában. Biztos valakinek érdekesebb lesz a földrajz, valakinek a történelem. Szerintem a tanár kollégákkal igyekeztünk interaktívvá tenni ezt a néhány órát, amit együtt töltünk az elsőtől negyedikesekkel.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A nyári tábort harmadik éve tartják meg. Idén már 66 diákkal zajlanak a foglalkozások.

Szabó Gábor, igazgató, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Elsősorban azért fontos, hogy kicsit promotáljuk a felsős tantárgyakat nekik. A tanáraink igyekeznek olyan érdeles feladatokat készíteni nekik a tábor folyamán, hogy valamilyen szinten reklámozza a majd ötödiktől induló tantárgyakat. Ez egy nagy kedvcsináló a gyerekeknek. Általában kísérletek, gyakorlati és műhelymunkák szoktak lenni a tábor folyamán és ezáltal nagyobb érdeklődéssel várják az ötödiket.”

A tábor következő napjain a művészet és a sport is terítékre kerül. A részvételért különböző ajándékokkal és könyvcsomagokkal jutalmazzák a diákokat.

Hunyadi János Általános Iskola
Csantavér
Agyánszki Máté
Szabó Gábor
kémia
történelem
földrajz

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.
18:29

Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól

A labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában a szenegáliak a 41. percben szerezték meg a vezetést, amikor Dia csapott le a katari védelem által eladott labdára.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.