Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tanulj tovább magyarul a szabadkai Közgazdasági Karon!

2022.02.02
16:07
2022.02.02
16:32
Forrás
Pannon RTV
Nyílt napot szervezett a szabadkai Közgazdasági Kar a helyi Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola végzős diákjainak.

A felsőoktatási intézményben egy újabb szak is indul, az ügyviteli informatika. Az alapképzés továbbra is négy évig tart majd, további egy év a mesterképzés. Az érdeklődő diákok magyarul is felvételizhetnek.

A több mint 60 éves, állami fenntartású karon jelenleg több mint 4000 egyetemista tanul.

Pannon RTV

Nada Milenković, tanár, Közgazdasági Kar, Szabadka: „A karon lehetővé teszik, hogy azok a diákok, akik magyarul szeretnének hallgatni bizonyos tantárgyakat, azok ezt megtegyék, és még vizsgázni is bírnak magyar nyelven, mert a karnak a Szegedi Tudományegyetemmel van együttműködése, és Szegedről is vannak tanárok, akik itt tanítanak néhány tantárgyat és vizsgáztatnak is. Szóval lehetőség van rá az első és második évben, hogy magyarul is vizsgázzanak és magyarul hallgassák a tantárgyakat.”

Közgazdasági Kar
Szabadka
nyílt nap

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.