Ugrás a tartalomra

Társalgás, csapatépítés, műhelymunkák, szentségimádás

2023.04.15
20:12
2023.04.15
20:21
Forrás
Pannon RTV
Temerinben tartott ifjúsági találkozót a Katolikus Közösségek Kárpát-medencei Hálózata. A Háló néven ismert civil szervezet eseményén vajdasági, kárpátaljai és temesvári fiatalok vettek részt.

A Háló szervezet színes, minőségi programokkal várta a temerini találkozóra érkező fiatalokat.

Fazekas Alex, Nagyszőlős, Ukrajna: „Akik Kárpátalján, Ukrajnában, Szerbiában, Romániában fiatalok és magyarok azok nagyon fontos, hogy legalább tudjanak egymásról. Tudjanak beszélgetni, ismerkedni. Tudják, hogy vannak a különböző országokban ugyanolyan fiatal magyar fiúk és lányok, akik hasonlóan érzik magukat, ugyanúgy szükségük van támogatásra, barátságra.”

Uracs István Adrián, Újvidék: „Annak örülök a legjobban, hogy itt lehetek minél több fiatallal, aki hasonló módon gondolkozik, mint én, katolikus és a saját anyanyelvemen beszélgethetek velük.”

Az egynapos találkozó témája az önértékelés és az önbecsülés volt.

Orosz István, görögkatolikus pap, Miskolc, Magyarország: „Elsősorban a saját tapasztalataimat szeretném átadni, mert bármilyen hihetetlen így a képek alapján, de én is voltam kamasz, tizen-huszonéves. Emlékszem, mennyit kellett küzdenem, harcolnom önmagammal, önmagamért, hogy magamra találjak, az értékeimet megtaláljam, a helyemet megtaláljam az életben. Ezeket a tapasztalatokat tudom nekik elmondani.”

A Háló szervezet célja a Kárpát-medence szintű kapcsolatteremtés, a magyarság összekapcsolása és megőrzése, valamint nem utolsó sorban a keresztény értékek ápolása.

Szakács Emese, szervező: „Ez a találkozó nem csak a játékokról és a szórakozásról szól, hanem arról is, hogy egymás által fejlődjünk, építsük egymást, fiatal közösséget alakítsunk ki Vajdaságon belül, és hogy megtartsuk a keresztény értékeket. Együtt fejlődhessünk a keresztény értékekben. Barátságokat kössünk és eddigi barátságainkat megalapozzuk.”

A találkozón 16 és 30 év közötti fiatalok vettek részt.

háló
keresztény
találkozó
Temerin
Katolikus Közösségek Kárpát-medencei Hálózata
ifjúsági találkozó

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.