Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Társalgás, csapatépítés, műhelymunkák, szentségimádás

2023.04.15
20:12
2023.04.15
20:21
Forrás
Pannon RTV
Temerinben tartott ifjúsági találkozót a Katolikus Közösségek Kárpát-medencei Hálózata. A Háló néven ismert civil szervezet eseményén vajdasági, kárpátaljai és temesvári fiatalok vettek részt.

A Háló szervezet színes, minőségi programokkal várta a temerini találkozóra érkező fiatalokat.

Fazekas Alex, Nagyszőlős, Ukrajna: „Akik Kárpátalján, Ukrajnában, Szerbiában, Romániában fiatalok és magyarok azok nagyon fontos, hogy legalább tudjanak egymásról. Tudjanak beszélgetni, ismerkedni. Tudják, hogy vannak a különböző országokban ugyanolyan fiatal magyar fiúk és lányok, akik hasonlóan érzik magukat, ugyanúgy szükségük van támogatásra, barátságra.”

Uracs István Adrián, Újvidék: „Annak örülök a legjobban, hogy itt lehetek minél több fiatallal, aki hasonló módon gondolkozik, mint én, katolikus és a saját anyanyelvemen beszélgethetek velük.”

Az egynapos találkozó témája az önértékelés és az önbecsülés volt.

Orosz István, görögkatolikus pap, Miskolc, Magyarország: „Elsősorban a saját tapasztalataimat szeretném átadni, mert bármilyen hihetetlen így a képek alapján, de én is voltam kamasz, tizen-huszonéves. Emlékszem, mennyit kellett küzdenem, harcolnom önmagammal, önmagamért, hogy magamra találjak, az értékeimet megtaláljam, a helyemet megtaláljam az életben. Ezeket a tapasztalatokat tudom nekik elmondani.”

A Háló szervezet célja a Kárpát-medence szintű kapcsolatteremtés, a magyarság összekapcsolása és megőrzése, valamint nem utolsó sorban a keresztény értékek ápolása.

Szakács Emese, szervező: „Ez a találkozó nem csak a játékokról és a szórakozásról szól, hanem arról is, hogy egymás által fejlődjünk, építsük egymást, fiatal közösséget alakítsunk ki Vajdaságon belül, és hogy megtartsuk a keresztény értékeket. Együtt fejlődhessünk a keresztény értékekben. Barátságokat kössünk és eddigi barátságainkat megalapozzuk.”

A találkozón 16 és 30 év közötti fiatalok vettek részt.

háló
keresztény
találkozó
Temerin
Katolikus Közösségek Kárpát-medencei Hálózata
ifjúsági találkozó

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű