Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A tartományi egészségügyi titkár megmondta, meddig maradnak az intézkedések

2020-08-07
10:36
2020-08-07
11:37
Forrás
Szerbiai RTV
Dr. Zoran Gojković a Szerbiai RTV-nek nyilatkozott.

Szerbiában mindaddig maradnak a megelőző intézkedések, amíg nem vagyunk biztosak abban, hogy nem növekszik hirtelen a fertőzöttek száma - mondta a tartományi egészségügyi titkár. Hozzátette, törekedni kell a koronavírus-esetek számának csökkentésére, hogy kisebb problémákkal és pihentebb egészségügyi személyzettel kezdődjön az ősz. Lassan stabilizálódik a járványügyi helyzet. Ez arra bizonyíték, hogy eredményesek az intézkedések, és pont ezért Újvidék meghosszabítja a fertőzés miatt hozott lépéseket - fogalmazott Gojković.

Elmondta: a tartományban kevesebb mint 700 koronavírusost tartanak nyilván, ebből a Vajdasági Klinikai Központban 244 beteget kezelnek, 16-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

Dr. Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Szinte egy európai ország sem tesztelte a lakosságának 10 százalékát. Megvannak a mai adatok, nagyon sok tesztelést végzünk Vajdaság területén. A Vajdasági Közegészségügyi Intézeten és Klinikai Központon kívül a tartomány mind a hat közegészségügyi intézetében végeznek teszteléseket. Sikerült ezt az eltelt öt hónapban levezényelni, új kapacitásokat létrehozni, új laboratóriumokat nyitni, most pedig bekapcsolódnak a magánlaboratóriumok is. Nekünk Vajdaságban nem voltak nagyobb gondjaink a teszteléssel, éppen azért, mert több intézmény foglalkozott vele.”

Zoran Gojković
járvány
koronavírus
fertőzés
intézkedések

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.