Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

Tartományi pénzekből fejlesztik az Újvidéki Egyetemet és a Szerb Matica Könyvtárat

2021.03.17
14:31
Forrás
Közlemény
A tartományi kormány 15 millió dinárt különített el a Szerb Matica könyvtára új épületének előkészítő munkálataira.

A közlemény szerint az intézmény évek óta helyhiánnyal küzd, a raktárak megteltek, de az új anyagok folyamatosan érkeznek. A 13 300 négyzetméteres új épülettel és a meglévő objektumokkal biztosítva lesz az illetékesek szerint a megfelelő és modern munkakörnyezet.

A tartományi kormány továbbá 12,5 millió dinárt hagyott jóvá az Újvidéki Egyetem Természettudományi-matematikai Karának fejlesztésére. Az új épület technikai dokumentációjára kapták az összeget.

Szerb Matica
könyvtár
Újvidéki Egyetem
tartományi kormány
támogatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.