Ugrás a tartalomra
Vajdaság Autonóm Tartomány

Tartományi támogatás a Vajdasági Vöröskeresztnek

2022.06.23
13:21
2022.06.23
13:30
Forrás
Pannon RTV
Kilencmillió dinárt hagyott jóvá a tartományi kormány a Vajdasági Vöröskereszt szociálisan veszélyeztetett gyermekekkel kapcsolatos programjaira.

A szervezet hétnapos ottlétet szervez a legkisebbeknek Palánkán, Versecen és Monostorszegen a Vöröskereszt saját pihenőhelyein. A gyerekeknek oktatóprogramokat is szerveznek egyebek között az emberkereskedelem elleni védekezés és az egészségügy témakörében is, valamint az elsősegélynyújtás alapjait is elsajátíthatják majd. A tervek szerint a vajdaságiakhoz meghatározott számú koszovói gyerek is csatlakozik majd. A tartományi kormány 1,6 millió dinárt hagyott jóvá a Vajdasági Vöröskereszt számára, hogy különböző témaköröket érintő, háromnapos képzést szervezzen az önkénteseinek.

Vöröskereszt
Vajdaság Autonóm Tartomány

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.