Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Tartományi támogatásból újulhat meg a Vajdasági Rádió és Televízió épülete

2022.10.10
15:51
2022.10.10
17:50
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Rádió és Televízió épületének műszaki és technológiai fejlesztéséről írtak alá szerződést Újvidéken. A tartományi kormány 534 millió dinárt különített el a projekt pénzelésére.

A beruházás lehetővé teszi, hogy a régi épületben tartózkodó munkatársak is az új épületbe tudjanak helyet kapni, ahol jelenleg öt televízió- és hat rádióstúdió működik. Klemm József, a Vajdasági RTV megbízott vezérigazgatója: „Még további 700 kollégánk dolgozik nem megfelelő körülmények között lent, a belvárosban. Őszintén reméljük, hogy ezekkel a most kapott tartományi eszközökkel sikerül majd két stúdiót felszerelnünk, ezzel pedig biztosítjuk, hogy mindenki beköltözzön ebbe az épületbe.”

A Vajdasági RTV új objektuma két évvel ezelőtt épült fel. Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke arra emlékeztetett, hogy ő volt az RTV új épületének építésével foglalkozó bizottság vezetője, valamint személyes vállalásának is tartja ezt a beruházást. „Kevesebb mint két év alatt a Szerb Köztársaság Kormányával, amikor a kormányfő még Aleksandar Vučić volt, sikerült ezt az objektumot létrehozni, és megerősíteni ezt a fontos intézményünket, a fontos vajdasági közszolgálati médiánkat, amely kiemelkedő szerepet játszik a polgárok tájékoztatásában, de más programok megvalósításában is. Az oktatásról, a kultúráról és természetesen a kisebbségi nyelveken történő programok fontos szerepéről is beszélek.”

Ez a szerződés lehetővé teszi két stúdió megépítését, valamint azok felszerelését a megfelelő technikai eszközökkel. A beruházás legkésőbb kilenc hónapon belül megvalósul.

tartomány
tartományi támogatás
Igor Mirović
Klemm József
Vajdasági Rádió és Televízió
VRTV

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.
15:11, Frissítve: 16:12

Gólyaavató az MTTK-n

Gólyaavató ünnepséget tartottak a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Pintér Krekity Valéria, az intézmény új dékánja elmondta, hogy 41 elsőéves hallgató kezdi meg az új tanévet.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.