Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Tartományi támogatásból újulhat meg a Vajdasági Rádió és Televízió épülete

2022.10.10
15:51
2022.10.10
17:50
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Rádió és Televízió épületének műszaki és technológiai fejlesztéséről írtak alá szerződést Újvidéken. A tartományi kormány 534 millió dinárt különített el a projekt pénzelésére.
Pannon RTV/Bognár Róbert

A beruházás lehetővé teszi, hogy a régi épületben tartózkodó munkatársak is az új épületbe tudjanak helyet kapni, ahol jelenleg öt televízió- és hat rádióstúdió működik. Klemm József, a Vajdasági RTV megbízott vezérigazgatója: „Még további 700 kollégánk dolgozik nem megfelelő körülmények között lent, a belvárosban. Őszintén reméljük, hogy ezekkel a most kapott tartományi eszközökkel sikerül majd két stúdiót felszerelnünk, ezzel pedig biztosítjuk, hogy mindenki beköltözzön ebbe az épületbe.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A Vajdasági RTV új objektuma két évvel ezelőtt épült fel. Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke arra emlékeztetett, hogy ő volt az RTV új épületének építésével foglalkozó bizottság vezetője, valamint személyes vállalásának is tartja ezt a beruházást. „Kevesebb mint két év alatt a Szerb Köztársaság Kormányával, amikor a kormányfő még Aleksandar Vučić volt, sikerült ezt az objektumot létrehozni, és megerősíteni ezt a fontos intézményünket, a fontos vajdasági közszolgálati médiánkat, amely kiemelkedő szerepet játszik a polgárok tájékoztatásában, de más programok megvalósításában is. Az oktatásról, a kultúráról és természetesen a kisebbségi nyelveken történő programok fontos szerepéről is beszélek.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Ez a szerződés lehetővé teszi két stúdió megépítését, valamint azok felszerelését a megfelelő technikai eszközökkel. A beruházás legkésőbb kilenc hónapon belül megvalósul.

tartomány
tartományi támogatás
Igor Mirović
Klemm József
Vajdasági Rádió és Televízió
VRTV

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.