Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tavasztól használható teljes mértékben a központi regiszter

2020-12-05
14:26
2020-12-05
14:31
Forrás
Vajdasági RTV
Tavasztól használható teljes mértékben Szerbia digitális lakossági központi regisztere - jelentette be Marija Obradović államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter.

Az egységes elektronikus nyilvántartás segítségével minden fontos adat megtalálható a lakosokról egy helyen, ezért nem kell majd sorban állni a hivatalokban, ha dokumentumokat kell összegyűjteni. 13 hivatalos adatbázist vontak össze, egyebek mellett az anyakönyvi, az állampolgársági és az adónyilvántartást. Az ügyintézés egyszerűbb és gyorsabb lesz, az egyes hivataloknak csak le kell kérniük az adatokat. 

Másfél hónapja lehet leellenőrizni a központi regiszter nyilvántartásában szereplő adatokat, mostanáig ezt csupán 2500 lakos tette meg. A központi regiszterbe egyébként a postán kért kétlépcsős azonosítóval lehet belépni. 

központi regiszter
ügyintézés
online
anyakönyvvezetői hivatalok
adóhivatal

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.