Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Távoktatás a tantermi helyett a VM4K-ban

2020-03-19
20:31
Forrás
Közlemény
A jelenleg hatályos szerbiai és magyarországi járványügyi rendelkezések értelmében a VM4K-ban folyó tantermi oktatás helyét a távoktatás váltja fel.

A  Vajdasági  Magyar  Képző-,  Kutató-és  Kulturális  Központ  a  2019/2020-as  tanévben  négy magyarországi  felsőoktatási  intézmény  négy  felsőfokú  továbbképzése  és  egy mesterképzése számára  ad  helyet  Szabadkán.  A   koronavírus-járvány   megfékezését   célzó   magyarországi   kormányrendelet   értelmében   a magyarországi felsőoktatási intézményeknek 2020. március 23-áig kell megteremteni a távoktatás feltételeit. Az előzetes egyeztetések alapján a VM4K-ban folyó képzések – nevezetesen a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar  Gyógypedagógus-képző Intézet inkluzív fejlesztő  szakpedagógiai szakirányú továbbképzése és  a logopédia  szakirányú  továbbképzése, a Semmelweis  Egyetem  Pető  András  Kar konduktorsegítő  szakirányú  továbbképzése, a  Károli Gáspár  Református  Egyetem  Bölcsészet-és  Társadalomtudományi  Kar mentálhigiénés  segítő szakirányú    továbbképzése, valamint    az    Óbudai    Egyetem    Bánki    Donát    Gépész-és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar mechatronikai mérnöki mesterképzése – március 23-ától, hétfőtől távoktatásban    folytatódnak,   ezáltal  biztosítva  a  vajdasági  hallgatók  számára  felsőfokú tanulmányaik folytatását és a szemeszter teljesítését.

Az említett szakokon a távoktatás e-learning formában, elektronikus tananyagok, online oktatóvideók és előadások által, valamint Skype-on, a Coospace  tanulmányi  rendszeren  és  e-mailen keresztül történő konzultációk formájában valósul majd meg. Az oktatókkal történő konzultációk módja és pontos időpontja jelenleg kidolgozás alatt áll, mely képzésenként és évfolyamonként változni fog az adott kurzus igényeihez és jellegéhez igazodva. Minderről a hallgatók időben tájékoztatást kapnak.

VM4K
távoktatás
koronavírus
képzés

Most

15:47, Frissítve: 17:14

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.

Népszerű