Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Távoktatás – új kihívás gyereknek, szülőnek, tanárnak és a Pannónia Alapítványnak is

2020-04-08
13:27
2020-04-08
18:57
Forrás
Pannon RTV
A rendkívüli helyzet egy új küldetést adott a Pannónia Alapítványnak. Az iskolákban nem lehet tanítást tartani március 16-a óta.

A Pannónia Alapítvány és a Magyar Nemzeti Tanács közös projektjének köszönhetően a Pannon Televízióban már március 18-a óta zajlik a távoktatás. Vajdaság-szerte követik a diákok és velük együtt a családjuk is a munkatársaink által felvett órákat.

Most nem a tanteremben, hanem a képernyők, a laptopok és a telefonok előtt tanulhatnak a diákok. A palicsi Csiszár Molnár Anna három gyermeke is nézi a Pannon Televízió által felvett tanórákat: „Az interneten követik a gyerekek, így akkor tudják nézni, amikor éppen idejük van rá. Mindannyian a saját mobiltelefonjukon nézik ezeket a videókat. A videó közben jegyzetelnek, illetve a másodikos lányunk esetében a tankönyvben dolgozik és csinálja azt, amit a videós tanító néni elmond. Ezen kívül a saját tanáraiktól, tanítóiktól is kapnak feladatokat, és ezeket is itthon el tudják végezni.”

A távoktatásban résztvevő tanárokat a Magyar Nemzeti Tanács kéri fel. Radetity Ádám zeneórákat tart a Pannon RTV produkciós stúdiójában. Azt mondja, hogy kihívást jelent neki felkészülni ezekre az órákra, de élvezi ezt a fajta munkát: „Nagyon furcsa, hogy nincsenek ott a gyerekek, akiktől várok valamilyen reakciót, hogy értik-e vagy nem értik, esetleg van-e kérdés. Vagy ha látom, hogy unatkoznak, akkor valami mást fogok mondani, esetleg viccet mesélek. Így a négy fal között egy-két kamerának mesélni a zenetörténetről vagy a hangszerekről nagyon nehéz.”

A Pannon Televízió két helyszínt is használ a médiaházban a távoktatás óráinak felvételére. Emellett terepen is dolgoznak stábjaink, hogy zökkenőmentesen folyjon a magyar diákok tanítása a rendkívüli állapot ideje alatt is. Maráci Barabás Mónika, a speciális műsorok főszerkesztője: „Napi 25 iskolai órát veszünk fel és sugárzunk. A műsorrácsunk véges, ezért az általános iskolások óráit reggel nyolctól fél hatig sugározzuk. A középiskolásoknak szánt tanórákat pedig csak a honlapunkra tesszük fel. Egyelőre meghatározott időrendben következnek az osztályok, ami azt jelenti, hogy azok a gyerekek, akik valamilyen okból elmulasztották az óráikat, azok visszanézhetik honlapunkon, ugyanis minden órát felteszünk a honlapra.”

A Pannon Televízió reggel 8 órától várja a képernyők elé a diákokat. Minden óra, beleértve a középiskolásokéit is, megtekinthető a www.pannonrtv.com oldalon is.

Pannon TV
távoktatás
diákok
Szerbia
általános iskola
Radetity Ádám
Csiszár Molnár Anna
Maráci Barabás Mónika

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.