Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Távoktatás – új kihívás gyereknek, szülőnek, tanárnak és a Pannónia Alapítványnak is

2020.04.08
13:27
2020.04.08
18:57
Forrás
Pannon RTV
A rendkívüli helyzet egy új küldetést adott a Pannónia Alapítványnak. Az iskolákban nem lehet tanítást tartani március 16-a óta.

A Pannónia Alapítvány és a Magyar Nemzeti Tanács közös projektjének köszönhetően a Pannon Televízióban már március 18-a óta zajlik a távoktatás. Vajdaság-szerte követik a diákok és velük együtt a családjuk is a munkatársaink által felvett órákat.

Most nem a tanteremben, hanem a képernyők, a laptopok és a telefonok előtt tanulhatnak a diákok. A palicsi Csiszár Molnár Anna három gyermeke is nézi a Pannon Televízió által felvett tanórákat: „Az interneten követik a gyerekek, így akkor tudják nézni, amikor éppen idejük van rá. Mindannyian a saját mobiltelefonjukon nézik ezeket a videókat. A videó közben jegyzetelnek, illetve a másodikos lányunk esetében a tankönyvben dolgozik és csinálja azt, amit a videós tanító néni elmond. Ezen kívül a saját tanáraiktól, tanítóiktól is kapnak feladatokat, és ezeket is itthon el tudják végezni.”

Pannon RTV

A távoktatásban résztvevő tanárokat a Magyar Nemzeti Tanács kéri fel. Radetity Ádám zeneórákat tart a Pannon RTV produkciós stúdiójában. Azt mondja, hogy kihívást jelent neki felkészülni ezekre az órákra, de élvezi ezt a fajta munkát: „Nagyon furcsa, hogy nincsenek ott a gyerekek, akiktől várok valamilyen reakciót, hogy értik-e vagy nem értik, esetleg van-e kérdés. Vagy ha látom, hogy unatkoznak, akkor valami mást fogok mondani, esetleg viccet mesélek. Így a négy fal között egy-két kamerának mesélni a zenetörténetről vagy a hangszerekről nagyon nehéz.”

Pannon RTV

A Pannon Televízió két helyszínt is használ a médiaházban a távoktatás óráinak felvételére. Emellett terepen is dolgoznak stábjaink, hogy zökkenőmentesen folyjon a magyar diákok tanítása a rendkívüli állapot ideje alatt is. Maráci Barabás Mónika, a speciális műsorok főszerkesztője: „Napi 25 iskolai órát veszünk fel és sugárzunk. A műsorrácsunk véges, ezért az általános iskolások óráit reggel nyolctól fél hatig sugározzuk. A középiskolásoknak szánt tanórákat pedig csak a honlapunkra tesszük fel. Egyelőre meghatározott időrendben következnek az osztályok, ami azt jelenti, hogy azok a gyerekek, akik valamilyen okból elmulasztották az óráikat, azok visszanézhetik honlapunkon, ugyanis minden órát felteszünk a honlapra.”

Pannon RTV

A Pannon Televízió reggel 8 órától várja a képernyők elé a diákokat. Minden óra, beleértve a középiskolásokéit is, megtekinthető a www.pannonrtv.com oldalon is.

Pannon TV
távoktatás
diákok
Szerbia
általános iskola
Radetity Ádám
Csiszár Molnár Anna
Maráci Barabás Mónika

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.